El detingut ja havia estat denunciat per diverses amenaces i coaccions (Mossos d'Esquadra)
El detingut ja havia estat denunciat per diverses amenaces i coaccions (Mossos d'Esquadra)

Presó per una agressió homòfoba amb extrema violència a dos homes a Barcelona

El detingut va agredir amb cops de puny una parella mentre els cridava insults homòfobs i els va arribar a trencar dits de la mà, entre altres lesions

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per una agressió homòfoba contra dos homes que es passejaven per un carrer del centre de Barcelona. Va passar al febrer. Segons els denunciants, els va proferir insults homòfobs i els va agredir a cops de puny amb una extrema violència.

Se l'acusa de dos delictes de lesions i un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, entenent que l'única motivació que tenia per agredir-los va ser la seva orientació sexual. 

La detenció s'ha fet aquesta setmana i, després de passar a disposició judicial, el jutge l'ha enviat a presó. Aquest és el moment en què els agents de la Unitat Central de Delictes d'Odi i Discriminació s'enduien el detingut, aquest dimarts.


Un aficionat a la boxa de 43 anys

El detingut, de 43 anys, que ja havia estat denunciat anteriorment per diverses amenaces i coaccions, exhibia a les xarxes socials les seves habilitats com a practicant de boxa, aspecte que explica com una sola persona va poder agredir dos homes sense que aquests poguessin defensar-se.

Entre altres lesions, va trencar dits de la mà als agredits, els va donar cops que van necessitar punts de sutura i els va fer diverses contusions que han requerit tractament mèdic posterior. També van patir seqüeles psicològiques, que han requerit assistència i acompanyament emocional per part d'entitats vinculades al col·lectiu LGTBI.

Aquesta investigació s'ha fet en coordinació amb la Fiscalia Especial de Delictes d'Odi i Discriminació de Barcelona.


Una quarantena de denúncies per delictes d'LGTBI-fòbia

Els Mossos d'Esquadra han investigat el primer trimestre d'aquest any 39 casos vinculats amb delictes d'odi en l'àmbit de l'LGTBI-fòbia. Això són 9 casos més que el mateix període de l'any passat, un 30%.

Una augment que l'Observatori Contra l'Homofòbia eleva al 105%. Segons aquesta entitat, a Catalunya hi ha hagut 70 incidències en el primer trimestre 2022. destaquen que es dispara la transfòbia, amb 26 incidències en aquest període, que són una de cada tres.

Un total de 51 autors han estat detinguts i/o investigats per aquests fets, el 75% dels quals eren homes.

Actualment, els Grups d'Atenció a la Víctima tenen activats 71 seguiments a persones que han estat víctimes de delictes d'odi en l'àmbit de l'homofòbia.

ARXIVAT A:
PolicialLGTBIQ+HomofòbiaDelicte d'odi
Anar al contingut