La plaça de les dones, a Nou Barris
La plaça de les dones, a Nou Barris

Presó per a un home que oferia papers a canvi de diners a dones que coneixia per apps

L'home estafava dones que acabaven d'arribar a Barcelona i en el moment de la detenció tenia quatre ordres de recerca

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que estafava dones que acabaven d'arribar a Barcelona a qui demanava diners per regular la seva situació al país. Contactava amb elles a través d'aplicacions de contactes i s'oferia a ajudar-les per regular la seva situació al país a canvi de diners. Per fer-ho, simulava ser policia o tenir contactes a estrangeria. Si la víctima no queia en el parany, les assetjava amb amenaces.

També hauria estafat diverses persones a qui llogava habitacions de pisos que no eren de la seva propietat.

El jutge ja ha decretat l'ingrés a la presó provisional del presumpte autor de les estafes.


L'home, que té 36 anys, té bona presència i moltes habilitats comunicatives que feia servir per guanyar-se la confiança de les seves víctimes.

Els investigadors han detectat fins ara onze casos. Normalment, les víctimes no denunciaven els fets per por a una resposta administrativa que les perjudiqués davant la seva situació irregular.

La investigació va començar a principis d'any quan els Mossos van tenir coneixement que un home podria ser el presumpte autor de diferents estafes a Barcelona, ja que seguien un patró operatiu molt similar. El dijous 27 de juliol la policia el va localitzar assegut en un banc mentre parlava amb una dona, que va marxar ràpidament del lloc quan va veure els agents.

Precisament, quan el van detenir, es va identificar verbalment amb una identitat falsa per evitar ser detingut. I és que tenia 4 ordres de recerca i detenció de diferents jutjats en relació amb els fets investigats.

L'estafador actuava principalment a Barcelona, però els Mossos van comprovar que sempre quedava amb les víctimes molt a prop de parades de metro del districte de Nou Barris.

 
Anar al contingut