Presó per als pares del nadó maltractat a Tarragona
Els pares del nadó d'un mes acusats de maltractament han passat a disposició del judicial

Presó per als pares del nadó maltractat a Tarragona

A la parella se li atribueixen suposats delictes de lesions i violència física habitual en l'àmbit de la llar

RedaccióActualitzat

El Jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiència de Tarragona ha decretat presó provisional sense fiança per als pares del nadó hospitalitzat amb signes de maltractament.

El nadó d'un mes està ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Els pares són un noi de 21 anys i una noia de 22 veïns de Montblanc. Van ser detinguts aquest dijous després que es confirmés que l'infant tenia lesions compatibles amb maltractaments i aquest dissabte al migdia han passat a disposició del judicial.

A la parella se li atribueixen suposats delictes de lesions i violència física habitual en l'àmbit de la llar.

El nadó segueix en estat greu a l'UCI del centre hospitalari. Presentava una hemorràgia cerebral i altres lesions internes que s'haurien produït anteriorment i que no eren visibles a simple vista.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el magistrat del jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona "s'inhibirà als jutjats de Valls, competents pel lloc dels fets". Els pares tenen suspesa la tutela del menor, de qui s'ha fet càrrec la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) després d'iniciar un expedient de desemparament.

El detingut té un antecedent similar amb un fill més gran, fruit d'una relació anterior amb una altra parella. El 2017 va acudir a l'hospital amb aquest nadó i, davant les sospites de maltractament, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació contra el pare. El cas, però, es va arxivar perquè no es van poder provar els fets.

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut