Concentració de rebuig a l'Hospitalet de Llobregat, dimarts (ACN)
Concentració de rebuig a l'Hospitalet de Llobregat, dimarts (ACN)
Barcelona

Presó per al detingut per l'assassinat de l'exparella a l'Hospitalet

La magistrada també li retira la pàtria potestat del fill que tenia en comú amb la dona assassinada

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decretat presó provisional sense fiança per a l'home acusat de matar la seva exparella aquest cap de setmana a l'Hospitalet de Llobregat.

La magistrada també ha decidit retirar-li la pàtria potestat del fill que tenia amb la víctima.

En la seva compareixença davant la jutge, l'home només ha respost les preguntes de la defensa. La causa està oberta per un presumpte delicte d'homicidi.

 

 

El jove, de 22 anys, tenia una ordre d'allunyament i estava fitxat per diversos furts i un robatori amb violència a Barcelona. En la investigació també s'ha sabut que utilitzava dues identitats.

Els Mossos d'Esquadra van comprovar, a partir de les empremtes dactilars, que feia servir la identitat falsa en el moment de ser detingut.

L'exparella del detingut, que tenia 21 anys, va morir a l'Hospital de Bellvitge, on va ingressar ferida greu dissabte passat. El jove havia agredit prèviament la víctima i tenia una ordre l'allunyament d'ella, que no va respectar.

Amb aquest cas, aquest any ja són cinc les víctimes de violència masclista a Catalunya, i 38 a tot l'Estat.

Des que l'any 2003 se'n va començar a fer el recompte, al conjunt de l'Estat ja han estat assassinades 1.013 dones per la parella o exparella. Es tracta d'un fenomen estructural.

 

El telèfon d'atenció per a casos de violència masclista és el 900.900.120. A través del telèfon, s'assessora sobre quines opcions existeixen i quins recursos tenen les víctimes a l'abast.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut