Madrid

Presó per al detingut a la Jonquera amb explosius a sobre, que podria ser un terrorista islamista

El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo ha ordenat l'ingrés a presó de l'home francès d'origen magrebí detingut diumenge passat a la Jonquera i que, segons la policia, podria ser un terrorista islamista. Del Olmo també vol que se li practiquin exàmens psiquiàtrics. Moulay Abel va ser detingut diumenge, procedent de França, en un control rutinari dels Mossos. Portava dues bombones de butà i material explosiu al portaequipatges del cotxe, però no hi havia detonador per activar-lo. En un primer moment, l'home, d'origen magrebí, va dir que volia fer-se explotar ell mateix perquè havia tingut un desengany amorós. Però després dels interrogatoris s'han trobat indicis que el relacionarien amb el terrorisme islamista. Ell ho ha negat.

Actualitzat
Segons fonts policials, el detingut anava preparat físicament com els màrtirs i, per tant, hauria pogut voler cometre un atemptat suïcida. De fet, se li ha trobat un mapa d'un lloc que no s'ha revelat i una carta de comiat que anava firmada per un grup de resistència islàmica.

Amb aquests indicis, els Mossos van posar el cas en coneixement de l'Audiència Nacional, que va prorrogar la detenció de l'home fins aquest dijous al matí, quan ha passat a disposició del jutge Juan del Olmo. El fiscal ja n'ha demanat l'ingrés a la presó, que, si s'accepta, es faria efectiu en les pròximes hores. A més, vol que se'n determini la salut mental.

El magistrat creu que pateix d'alienació mental. També la fiscalia i la mateixa defensa de l'acusat ho han demanat. La fiscalia l'ha trobat potencialment perillós i ha demanat presó tan pel bé de l'acusat com de la societat. Segons fonts jurídiques, ell, en la declaració davant del jutge, ha negat ser un terrorista i ha dit que es volia suïcidar tot sol, sense matar ningú més.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut