Els Mossos van retirar un per un els CDR que es van encadenar a la porta del TSJC

Presó per a un membre dels CDR que es va encadenar al Palau de Justícia el 2018

David Vallhonrat, que va ser traslladat a la presó de Can Brians dissabte, ha quedat en llibertat amb càrrecs
Redacció Actualitzat
TEMA:
CDR

L'Audiència de Barcelona ha deixat en llibertat aquest dilluns l'activista dels CDR David Vallhonrat, que va ser detingut divendres i traslladat, l'endemà, a la presó de Can Brians.

La Fiscalia no ha retirat els càrrecs contra ell i haurà d'anar a judici. S'enfronta a una pena de 2 anys i mig de presó per desordres públics.

El febrer del 2018, Vallhonrat i dotze CDRs més es van encadenar a la porta del Palau de Justícia de Barcelona, seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El febrer del 2020 es va jutjar tots els membres del CDR, menys Vallhonrat, que no va voler comparèixer al jutjat. Els altres 12 participants en l'acció del 2018 van quedar absolts.

La CUP de Matadepera, a la qual està vinculat el detingut, ha explicat que l'home ha ingressat al centre penitenciari de Brians I aquest dissabte després de passar pels jutjats de Terrassa.

 

Unes 200 persones s'han concentrat davant l'Ajuntament de Matadepera aquest diumenge per reclamar el seu alliberament, en una concentració convocada per tots els partits independentistes amb representació al consistori i entitats sobiranistes com l'ANC, Òmnium i el Consell per la República.

Els Minyons de Terrassa, colla de Vallhonrat, també li va mostrar el seu suport i va reclamar la seva immediata posada en llibertat. 

 

Absolts dos anys després

Els fets van passar el 23 de febrer del 2018 quan, després de diverses accions de protesta pel centre de Barcelona contra l'apliació del 155 coincidint amb el 23F, un grup de persones es van encadenar a les portes del Palau de Justícia i també entre si. Els Mossos els van acabar traient un per un.

En el judici als CDR, la Fiscalia demanava dos anys i mig de presó per a 11 dels acusats, per un delicte de desordres públics, i un any per a dos processats més per desobediència i resistència greu als agents de l'autoritat. Segons la Fiscalia, els 200 manifestants van "impedir el normal funcionament del tribunal" entre les 7.45 i les 9 del matí.

La defensa demanava l'absolució dels acusats, que en cap moment van fer ús de la força ni van posar en risc ni persones ni béns, emparant-se en el dret a manifestació.

Finalment, el 27 de febrer de 2020 van quedar tots absolts. La sentència de l'Audiència de Barcelona va considerar "absolutament desproporcionada" la petició de presó que va fer la Fiscalia.

ARXIVAT A:
CDR Procés català TSJC
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut