L'home es guanyava la confiança de les filles d'amics i familiars
L'home es guanyava la confiança de les filles d'amics i familiars
El Bruc

Presó per a un home acusat d'abusos sexuals a vuit nenes els anys 90 i 2000

Els Mossos van detenir l'home, de 74 anys, per la denúncia d'una de les víctimes el juny d'enguany, 20 anys després dels fets

RedaccióActualitzat

Presó per a un presumpte abusador de menors, 20 anys després des fets. Els Mossos d'Esquadra van detenir el 14 de juliol un home de 74 anys, acusat d'abusar sexualment de vuit menors en la dècada dels 90 del segle passat i la del 2000. Les víctimes tenien entre 6 i 12 anys en el moment dels fets i vivien a la zona del Baix Llobregat nord.

La detenció ha estat possible gràcies a la denúncia d'una de les víctimes. La dona va denunciar el juny d'enguany haver patit abusos sexuals fa més de dues dècades, quan tenia 5 anys i fins que en va complir 12 per part d'un home amb qui el seu pare tenia relació laboral.

Els Mossos van estirar el fil i van trobar set víctimes més, totes elles dones adultes actualment, però que quan eren molt petites havien patit abusos i agressions sexuals del mateix home.

Aquesta setmana la policia ha detingut l'home, veí del Bruc, i el va portar davant el jutge, que el va enviar a presó. La investigació continua oberta i els investigadors no descarten localitzar més víctimes.


Els pares no van denunciar

Segons expliquen els Mossos, l'agressor aprofitava la relació d'amistat o de feina amb els pares de les víctimes per tenir accés a les menors.

L'home accedia a les víctimes, filles d'amics i coneguts, en diversos entorns i activitats: estades d'estiu en un càmping, anar a buscar bolets, classes particulars. Les enganyava amb obsequis per guanyar-se la seva amistat.

La majoria de les víctimes van patir els abusos i agressions sexuals quan eren molt petites. La policia explica que quan més endavant van ser conscients dels fets, ho van explicar als pares, que les van apartar de l'agressor. Tot i això, no van denunciar els fets i l'home va continuar actuant durant anys.

Les dones han hagut de rebre suport psicològic al llarg de la seva vida pels abusos de l'home.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual MenorsPederàstia
Anar al contingut