El moment de la detenció d'un dels anarquistes vinculats al "cas Pandora"
Hi ha nou anarquistes detinguts en la segona actuació emmarcada en el "cas Pandora"
Madrid

Presó per a un dels anarquistes detinguts en el "cas Pandora" i llibertat amb càrrecs per als altres vuit

El jutge els imputa un delicte d'integració en organització terrorista

RedaccióActualitzat

El jutge que porta el "cas Pandora", que investiga cercles anarquistes i la seva presumpta vinculació amb accions terroristes, ha decretat presó incondicional per a un dels detinguts. Els altres vuit detinguts aquesta setmana a Barcelona i Manresa han quedat en llibertat amb càrrecs, acusats d'integrar una organització amb finalitats terroristes. En sis dels casos, els ha obligat a pagar una fiança per sortir en llibertat.

En l'actuació, desenvolupada pels Mossos d'Esquadra en el marc de l'"operació Pandora", es van escorcollar diversos ateneus llibertaris, domicilis particulars i locals, alguns d'okupats, als barris barcelonins de Sant Andreu, el Clot i Sants, a més de dos habitatges de Manresa. Buscaven documentació i proves que relacionin els ara detinguts amb l'organització GAC, els Grups Anarquistes Coordinats.

A l'Ateneu Llibertari de Sants uns set furgons i una desena d'agents van envoltar l'edifici, al número 10 del carrer Maria Victòria, on una trentena de persones van protestar per l'escorcoll amb una pancarta que portava el lema "La repressió no es para. La lluita continua".

En la primera fase de l'"operació Pandora", desenvolupada al desembre del 2014, van ser detingudes onze persones; Gómez Bermúdez va enviar-ne a la presó set després d'imputar-los els delictes de constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista, tinença i dipòsit de substàncies o aparells explosius i danys i estralls amb finalitat terrorista.

Anar al contingut