Barcelona

Presó per a dos conductors per homicidi imprudent en dos accidents en què van morir cinc persones

Les imprudències al volant poden portar a la presó. En només una setmana dos conductors són exemple d'aquesta afirmació. Els dos han ingressat en un centre penitenciàri sense fiança per dos accidents en què van morir cinc persones. Estan acusats d'homicidi imprudent i el jutge els ha aplicat estrictament el Codi Penal.

BarcelonaActualitzat
El primer cas va passar aquest diumenge de Setmana Santa a Oliola, a la Noguera. Una dona va xocar frontalment amb un altre vehicle a la carretera L-313. En l'accident, van morir tres persones i hi va haver tres ferits, un de greu i dos de lleus.

La conductora, que conduïa un cotxe amb matrícula francesa, es va donar a la fuga i va ser identificada hores després a la C-13, a Vilanova de la Barca, al Segrià.

El jutge va decidir imputar-li un delicte d'homicidi imprudent i omissió d'auxili i la dona va ingressar a presó.

El segon cas és el d'un jove andorrà de 19 anys, acusat de provocar un accident a la C-14 a l'altura de Fígols i Alinyà, a l'Alt Urgell. En el sinistre hi van morir dues dones de 62 i 63 anys i sis persones més van resultar ferides, una d'elles en estat crític.

El jutge l'acusa de dos delictes d'homicidi per imprudència greu, un delicte contra la seguretat viària i tres de lesions per imprudència greu. El jove ha ingressat a presó.

El conductor ha explicat que es va adormir, però els Mossos asseguren que va envair el carril contrari perquè conduïa de manera temerària. L'advocada del jove considera que la decisió judicial ha estat influïda per l'accident d'Oliola.

D'un a quatre anys de presó

Els jutges han decidit aplicar de forma estricta el Codi Penal, que parla de presó en els casos d'homicidi per imprudència i faltes greus de trànsit. La pena pels delictes de trànsit es va endurir el 2007, però no és habitual que hi hagi condemnes d'aquest tipus.

Segons la llei, el delicte d'homicidi imprudent està castigat amb una pena de presó d'entre un i quatre anys. En el cas de lesions greus, com afectacions a la medul·la o al cervell, la pena va de tres mesos a tres anys de presó.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut