Madrid

Presó incondicional per a quatre dels detinguts en l'"operació Guateque" contra la corrupció a l'Ajuntament de Madrid

El jutge de guàrdia ha ordenat presó per a cinc dels detinguts en l"operació Guateque", que investiga una suposada xarxa de cobrament de comissions per a l'obtenció de llicències municipals a l'Ajuntament de Madrid. El jutge ha dictat presó incondicional per a quatre dels detinguts, i presó eludible sota fiança de 3.000 euros per al cinquè. Un sisè detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs. Estan acusats de delictes de suborn, tràfic d'influències i prevaricació administrativa. L'operació va començar dimecres amb la detenció de setze funcionaris i tècnics de l'Ajuntament madrileny, i divendres es va detenir un empresari.

Actualitzat

El jutge de guàrdia ha ordenat presó incondicional per a quatre dels sis detinguts en l'anomenada "operació Guateque". Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, només sis dels disset detinguts inicialment han passat a disposició del jutge de guàrdia, que després de prendre'ls declaració n'ha deixat un en llibertat. Una altra persona ha quedat en llibertat sota fiança de 3.000 euros, i les altres quatre han ingressat a presó.

L'operació va començar dimecres, quan la policia va entrar a l'Ajuntament de Madrid i va detenir setze funcionaris i tècnics de les àrees de Gerència d'Urbanisme i de Medi Ambient i de les juntes de districte del Centre, Chamberí i San Blas. A aquest grup cal afegir-hi un empresari que va ser arrestat aquest divendres. Estan acusats dels delictes de suborn, tràfic d'influències i prevaricació administrativa per formar, suposadament, part d'una trama de cobrament de comissions per agilitar llicències municipals d'activitat de locals comercials i d'oci.

Anar al contingut