Mostres de dol per la matança a l'institut de Santa Fe (Reuters)
Mostres de dol per la matança a l'institut de Santa Fe (Reuters)
Santa Fe

Presó incondicional per a l'autor del tiroteig de Texas que va causar deu morts

És el vint-i-dosè tiroteig en una escola aquest any als Estats Units

RedaccióActualitzat

Presó incondicional per a l'autor del tiroteig mortal en un institut de Santa Fe, a l'estat nord-americà de Texas. És un alumne del centre que va obrir foc contra companys i professors: va matar deu persones i en va ferir deu més.

Dimitrios Pagourtzis, 17 anys i amb fama d'estudiós i callat, ha comparegut davant del jutge, que ha dictat presó incondicional. Se l'acusa d'haver mort nou estudiants i un professor al seu institut de Texas, unes morts per les quals podria ser condemnat a mort.

 

 

Pagourtzis no era inestable ni conflictiu. Estava prou integrat i és un misteri què l'ha portat a cometre la pitjor matança escolar de la història de Texas. Uns testimonis diuen que hauria estat víctima d'assetjament escolar. El que és clar, per la policia, és que feia temps que planejava la massacre sense que ningú se n'hagués adonat.

Va fabricar petits explosius casolans, va agafar l'escopeta retallada i una pistola del seu pare i amb un abric negre llarg va entrar al seu institut a primera hora. Abans de començar a disparar, va col·locar diversos artefactes explosius dins i fora de l'institut per parar trampes a la policia. Quan els dos agents que vigilaven l'escola el van anar a interceptar es va rendir, però no es va suïcidar, com diu la policia que tenia previst.

 

 

22 tirotejos en escoles aquest any als Estats Units

Els Estats Units tornen a xocar així amb una massacre d'adolescents. Texas és un dels estats més permissius amb les armes i la discussió avui no és si cal controlar-les més, sinó com fortificar més les escoles, com posar-hi més policies o restringir l'entrada.

I, enmig de la desesperació d'aquesta petita població de 12.000 veïns, s'han tornat a alçar els joves de l'institut de Florida atacat al febrer. Han fet un comunicat recordant que aquest és el vint-i-dosè tiroteig en una escola des de començaments d'any, i han afegit que fins que els polítics que manen no facin alguna cosa pel control d'armes, tragèdies així seguiran castigant els Estats Units.

Anar al contingut