Una furgoneta de la Policia Nacional arriba a l'Audiència Nacional, on ha declarat l'acusat per l'atac a Algesires (Europa Press/Gustavo Valiente)

Presó incondicional per a l'acusat de l'atac mortal a dues esglésies d'Algesires

Segons el jutge, els indicis recopilats contra el detingut, que té 25 anys, podrien comportar-li una pena de presó permanent revisable

Redacció/Agències

El jutge ha decretat presó incondicional per al detingut pels atacs a dues esglésies a Algesires, dimecres passat. L'home ha declarat aquest dilluns davant el jutge de l'Audiència Nacional, Joaquín Gadea.

Està detingut com a presumpte responsable de la mort del sagristà d'una de les esglésies i de provocar ferides a quatre persones. El crim està considerat un "atac jihadista", segons diu textualment el magistrat. Li atribueix els delictes d'assassinat i lesions amb finalitats terroristes

Després d'haver pres declaració al detingut, Gadea afirma que els indicis recopilats contra l'acusat, de 25 anys, podrien comportar-li una pena de presó permanent revisable.
 

No constava que fos perillós

Segons el Ministeri de l'Interior, tot i tenir una ordre d'expulsió per estar en una situació administrativa irregular, l'home no constava com a perillós en els arxius policials i es creu que hauria actuat sol.


El jutge subratlla també que es desconeixia l'extremisme religiós de l'acusat i que no havia estat implicat en cap aldarull ni cap incident en el qual hagués intervingut la policia. 

La comunitat musulmana ha condemnat un atac que podria ser el primer de tipus jihadista en una església espanyola, si aquest extrem es confirma. L'associació 11M Afectats del Terrorisme ha decidit personar-se com a acusació particular.

A la interlocutòria Gadea considera que l'atac anava dirigit "a sacerdots de l'Església catòlica i també contra musulmans que no segueixen els preceptes de l'Alcorà", segons les creences de l'investigat.

Cronologia de l'atac

El detingut, segons el relat que en fa el jutge, va entrar dimecres a la tarda a l'església de Sant Isidre amb intencions "desconegudes". Un cop allà, va discutir amb els presents i els va dir de manera vehement que l'única religió que s'ha de seguir és la fe islàmica. 

Va marxar proclamant missatges en àrab que no s'han pogut aclarir. Més tard, va tornar i es van sentir crits a fora de l'església. Un cop acabada la missa, el sacerdot va voler comprovar què passava.

Llavors, l'home el va agredir amb un matxet de grans dimensions i el va ferir greument. També va intentar atacar un dels feligresos. Ara el sacerdot ja està fora de perill.

L'atacant va fugir i es va dirigir al centre de culte Virgen de la Palma. S'hi va trobar el sagristà, a qui va assassinar quan intentava fugir per la porta del darrere, ja al carrer.

Llavors, l'acusat es va dirigir de manera "molt tranquil·la", afirma el jutge, a l'ermita Europa de la mateixa plaça, on va ser detingut pels policies locals i no hi va oposar resistència. Va cridar "Al·là és gran" en diverses ocasions.

 

ARXIVAT A:
Jihadisme TerrorismeAndalusiaEsglésiaIslamJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut