Un pas de vianants pintat amb els colors de l'orgull gai a Santa Coloma de Gramenet
Un pas de vianants pintat amb els colors de l'orgull gai a Santa Coloma de Gramenet
Cerdanyola del Vallès

Presenten la xarxa de municipis LGTBI de Catalunya en el Dia de l'Orgull Gai

Diversos municipis de l'àrea de Barcelona es conjuren per garantir els drets del col·lectiu i lluitar contra l'homofòbia

RedaccióActualitzat

Passos de vianants pintats amb els colors de l'arc de Sant Martí. Aquesta és una de les iniciatives de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb motiu del Dia de l'Orgull Gai. Forma part de la xarxa de municipis LGTBI de Catalunya, que s'ha constituït per defensar els drets de gais, lesbianes, transgèneres, bisexuals i intersexuals. La xarxa  s'ha presentat aquest dimarts, coincidint amb el Dia de l'Orgull Gai, al Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès. 

Integren la xarxa diverses poblacions de l'àrea de Barcelona: Cerdanyola, Sabadell, Terrassa, Gavà, Barberà, Ripollet, Santa Coloma de Gramenet, Sant Quirze del Vallès i Montcada i Reixac, a més de Berga. 

La xarxa està oberta a noves incorporacions i pretén visualitzar el col·lectiu, amb accions com penjar la bandera de l'arc de Sant Martí a les façanes dels ajuntaments. Però no es volen limitar a això, sinó que buscaran recursos per desplegar la llei que protegeix els seus drets, aprovada al Parlament el 2014

La bandera de set colors ha lluït també a la façana i a l'escala d'honor del Parlament

La imatge també s'ha vist a la Diputació de València, i al municipi valencià d'Aldaia han decorat els carrers amb els colors de l'orgull gai.

 

 

Anar al contingut