Pla obert de la presentació del camí de Sant Jaume Aran-Pirineus a la localitat de Bonansa, el 8 de juny del 2021. (Horitzontal)
Pla obert de la presentació del camí de Sant Jaume Aran-Pirineus a la localitat de Bonansa, el 8 de juny del 2021. (Horitzontal)

Presenten el camí de Sant Jaume Aran-Pirineus que recorre 246 quilòmetres en catorze etapes

ACN Bonansa.-Bonansa (Ribagorça) ha acollit aquest dimarts la presentació oficial del camí de Sant Jaume Aran-Pirineus, una iniciativa promoguda pel Conselh Generau d'Aran, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, la Diputació d'Osca i la Comunitat de Comunes dels Pirineus Alta Garona. Aquest camí que ara s'ha recuperat portarà als pelegrins des de Sant Bertran de Comenge fins a Berbegal, travessant la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i Osca fins a enllaçar amb el camí de Sant Jaume català. En concret, consta de catorze etapes que sumen 246,50 quilòmetres de recorregut carregats d'història. El camí de Sant Jaume Aran-Pirineus vol donar un impuls turístic al territori per on discorre i contribuir a diversificar la seva economia.

El vicesíndic i conseller d'Economia, Turisme i Promoció Econòmica del Conselh Generau d'Aran, Juan Antonio Serrano, ha explicat que el projecte va començar fa onze anys. En aquest sentit, ha agraït la tasca de l'Associació Amics del Camí de Sant Jaume de la Val d'Aran, que van ser els propulsors inicials d'aquest projecte, així com l'Associació Volentaris Val d'Aran pel treball que han realitzat per fer realitat aquest camí.Serrano ha posat de relleu que el camí de Sant Jaume compta amb un gran reconeixement i prestigi a nivell mundial i el fet de tenir una ruta d'aquest camí situa l'Aran i els Pirineus al mapa de molts pelegrins i "suposa un important impuls turístic que pot ajudar també a diversificar l'economia d'aquest territori".La ruta, que comença a Saint Bertan de Comenge, discorre paral·lela al riu Garona i travessa la Val d'Aran, passant per les localitats de Les, Bossòst, Es Bòrdes i Vielha. Un cop superats els Pirineus pel port de Vielha, avança per la vall de Barravés, ja a l'Alta Ribagorça, fins a Vilaller. Després enfila Montanui i Bonansa i segueix per la vall d'Isàbena fins a Graus. Després de Torreciutat i Barbastre, arriba a la localitat de Berbegal, on enllaça amb el ramal català del Camí de Sant Jaume que ve de Montserrat.L'itinerari del camí de Sant Jaume Aran-Pirineus està totalment senyalitzat amb les marques dels senders de Gran Recorregut (GR-211 i les seves variants a la Val d'Aran, i GR-17 en els trams de l'Alta Ribagorça catalana i Osca).

Anar al contingut