Els promotors presenten la ILP a la presidenta De Gispert.
Els promotors presenten la ILP a la presidenta De Gispert.
Barcelona

Presenten al Parlament una iniciativa legislativa popular per una renda garantida de ciutadania de 664 euros

Una trentena d'entitats han presentat una iniciativa legislativa popular (ILP) al Parlament per crear una renda garantida de ciutadania per a les persones sense ingressos. Substituiria el PIRMI i pujaria a 664 euros al mes.

RedaccióActualitzat
L'augment de la pobresa ha portat una trentena d'entitats i institucions a registrar al Parlament una iniciativa legislativa popular (ILP) per establir una renda garantida per a la ciutadania. La proposta és crear una prestació de 664 euros que substitueixi el PIRMI.

La renda la cobrarien els més grans de 18 anys emancipats que no hagin rebutjat una oferta de feina digna i que no tinguin ingressos o que siguin inferiors als 664 euros mensuals, l'import que totalment o parcialment podrien rebre els beneficiaris.

Un dels responsables de la iniciativa, Diosdado Toledano, ha explicat que "és urgent que s'aprovi aquesta renda per donar esperança a les més de 225.000 famílies que no tenen cap ingrés".

Els promotors han presentant la ILP a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i estan a l'espera que s'accepti a tràmit. Aquest pas pot trigar fins a dues setmanes. Si s'accepta, les entitats tindran 120 dies per recollir les 50.000 signatures necessàries perquè la iniciativa es tramiti al Parlament.

Toledano ha fet una crida a tots els ciutadans de més de 16 anys que faci més de 12 mesos que visquin de manera continuada a Catalunya a sumar-se a aquesta ILP i ha assegurat que "al novembre del 2013 a més del 70% dels registrats a l'atur se'ls hauran esgotat totes les prestacions".

Entre els promotors hi ha els sindicats Comissions Obreres i UGT, moviments socials com el 15-M i col·lectius catòlics. Aquesta és la primera ILP de la legislatura.
Anar al contingut