Preocupació per un augment d'accidents de trànsit amb la desescalada

Demanen moderar la velocitat, no consumir alcohol si es condueix, vigilar amb les distraccions i revisar el manteniment del vehicle que ha estat aturat

RedaccióActualitzat

El nombre d'accidents de trànsit ha disminuït molt amb el confinament, però ara preocupa que amb els canvis de fase tornin a augmentar. De fet, ja hi ha hagut un lleuger repunt amb l'inici de la desescalada.

Entre el 14 de març i el 20 de maig s'han registrat 16 morts en 14 accidents de trànsit. Deu d'aquests casos van ser entre el 14 de març i el 10 de maig en el període de confinament. Els altres sis morts un cop ha començat la desescalada. També es preveu un augment de la mobilitat perquè tot el país ha entrat en fase 1 o 2.

Per aquests motius, Trànsit demana moderar la velocitat, no consumir alcohol si s'ha de conduir, vigilar amb les distraccions i tenir cura amb el manteniment del vehicle.

Els Mossos els preocupa l'augment del consum d'alcohol per les possibles festes i celebracions que es facin en els pròxims dies. També els preocupa que els conductors es distreguin amb el mòbil per voler teletreballar mentre es condueix.

Per últim, han recomanat revisar els vehicles que han estat aturats tot aquest temps abans de fer un trajecte, sobretot si és mitjà o llarg.


La mobilitat no tornarà als novells pre-Covid

Tot i la desescalada, la Generalitat no preveu que la mobilitat torni als registres que hi havia a principis de març ni amb el final del confinament.

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, ha indicat que els motius pels quals no creuen que el trànsit tornarà com abans és la crisi econòmica i el teletreball.

 

16 morts des de l'inici de la pandèmia

Dels 14 accidents que hi ha hagut durant la pandèmia, vuit han estat a la primera fase i sis un cop iniciada la desescalada. 

Dels vuit accidents, quatre han estat de conductors de vehicles pesants, i tres han implicat vianants. L'any passat no es va registrar cap mort entre els camioners en el mateix període.

En la segona fase, hi ha tres motoristes morts i un conductor de patinet. Destaquen els atropellaments, amb 4 morts dels 16 totals.

Gendrau ha constatat una reducció de la sinistralitat del 80% per la davallada del trànsit, però ha fet un toc d'atenció per aquests casos concrets.

 

Excessos de velocitat pel poc trànsit

Els Mossos d'Esquadra han detectat en aquests últims dies excessos de velocitat en alguns conductors. Amb un trànsit poc dens i molt fluid, alguns corren més.

El comissari encarregat de la mobilitat, Joan Carles Molinero, ha demanat precaució en els pròxims dies i sobretot amb l'augment de trànsit pel pas a la fase 1 de la regió metropolitana de Barcelona.

També ha remarcat que no s'ha notat un increment "molt exagerat" d'excés de velocitat durant el confinament, però sí que en els darrers dies s'ha començat a veure un "lleuger increment d'aquestes actituds" entre els conductors que s'incorporen a la circulació.

Gendrau ha indicat que en general hi ha un augment de la mitjana de velocitat, però és per la disminució del trànsit.

Els Mossos, com cada divendres, inicien ja el desè dispositiu de control de mobilitat pel cap de setmana, amb 151 controls preventius i uns 700 efectius.

ARXIVAT A:
TrànsitEstat d'alarmaDesescaladaCoronavirus
Anar al contingut