Urna amb les queixes firmades per ciutadans que han entregat a la jutge degana
Urna amb les queixes firmades per ciutadans que han entregat a la jutge degana
Barcelona

Preocupació per l'augment dels "desnonaments oberts" sense previ avís

Dues-centes entitats ciutadanes demanen als jutges que s'aturin els desnonaments sense data i hora

Actualitzat

Més de dues-centes associacions veïnals, sindicats i col·lectius -entre ells advocats- demanen als jutges que no dictin "desnonaments oberts", aquells que no tenen data ni hora fixada.

Una dada: el 2017, a Barcelona, n'hi va haver 8 i l'any passat van augmentar a 47, segons dades de l'Ajuntament.

Aquest dimarts, més de dues-centes entitats ciutadanes han presentat la nova Plataforma Prou Desnonaments Oberts, i han lliurat un manifest a la jutge degana de Barcelona.

Recollida de firmes contra els "desnonaments oberts" a la Ciutat de la Justícia

Denuncien que han detectat aquests desnonaments sense dia i hora a Barcelona i Badalona, una pràctica que, segons ells, s'està generalitzant i vulnera els seus drets.

Lourdes Garcia és una de les afectades:

"Et deixen al carrer amb 15-20 minuts amb el que portes posat, i amb molt bones paraules la comitiva et diu que ja estaves avisat."

Segons ells, no s'està complint la normativa, ja que la llei d'enjudiciament civil explicita en diversos articles que abans de fer un desnonament el jutge ha de fixar dia i hora, com explica la directora de l'Observatori DESC, Irene Escorihuela:

"No s'estableix cap excepció a això, al contrari, que ha de tenir hora i data fixades. I a més, des de Nacions Unides estableix que un desnonament, que és una ingerència als teus drets humans, no pot ser de nit, no hi pot haver menors i ha de ser en un moment fixat, concret."

Creuen que aquesta pràctica s'està instaurant per evitar que les comitives judicials es trobin l'oposició veïnal, i la volen portar als tribunals.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut