Preocupació per la frenada de la vacunació que pot portar un pic de cites al setembre

Les vacances fan baixar el ritme de vacunació contra la Covid i Salut tem que tindran un pic de peticions al setembre

RedaccióActualitzat

Preocupació al Departament de Salut per la frenada en el ritme de vacunació d'aquest mes d'agost. Les vacances no hi ajuden, i aquests dies hi ha gent que fins i tot no es presenta a la cita per vacunar-se.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat en una entrevista a "La Vanguardia" que aquesta setmana hi ha hagut dies en què han quedat per posar la meitat de les dosis preparades a la Fira de Barcelona. I dijous, un 14% de les persones que tenien cita per a la segona dosi no s'hi van presentar.

Per això, segueixen oberts centres de vacunació sense cita prèvia, perquè, qui ho vulgui, pugui anar-se a posar la primera dosi.

El punt de vacunació sense cita prèvia al centre comercial Splau
El punt de vacunació sense cita prèvia al centre comercial Splau

Alguns d'aquests punts són al centre comercial Splau de Cornellà, i els que estiguin de vacances a la costa poden anar, per exemple, al Pavelló municipal de Calafell.


Vacunant turistes

A Calafell s'han vacunat també persones d'altres comunitats, amb fills joves, que aprofiten que passen aquí dues o tres setmanes i ja els posen la primera dosi, perque a la seva comunitat encara no s'ha obert la franja per als menors.

Salut admet, però, que ha estat un error perquè el protocol marca que només es poden vacunar persones residents a Catalunya amb la targeta sanitària o persones amb estada temporal al país.


60% amb la pauta completa

A dia d'avui, gairebé el 70% de la població té almenys una dosi, i el 61,2% té la pauta completa.


Les farmàcies s'ofereixen

Les farmàcies s'ofereixen com a punts de vacunació per la Covid. En un comunicat, la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya, la FEFAC, assegura que a causa de la seva accessibilitat i proximitat són establiments sanitaris idonis per fer que torni a augmentar el ritme de vacunació, que els últims dies ha baixat considerablement.

Per la federació, això permetria afegir al sistema 22.000 punts de vacunació i 55.000 farmacèutics.

Recorden que altres països ja permeten vacunar-se a les farmàcies, i que la reivindicació d'incorporar-se a campanyes de vacunació ve de lluny. Concretament, del 2015, quan van plantejar col·laborar amb la de la grip.


La corba, a la baixa

Mentrestant, continua baixant el nombre d'hospitalitzacions per Covid a Catalunya. Segons dades que ha fet públiques el Departament de Salut, hi ha 64 persones menys ingressades i a les UCIs hi ha 9 malalts crítics menys. En total, hi ha 1.646 ingressats als hospitals, 532 dels quals a les unitats de cures intensives.

En canvi, després que ahir no es notifiqués cap mort, avui Salut n'ha declarat 51.

La velocitat de contagi es manté estable, mentre que el risc de rebrot cau 21 punts, fins als 336. També baixa la incidència acumulada a 14 dies, que ara és de 455 casos per cada 100 mil habitants.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut