La mostra va aplegar 106 varietats de préssec, nectarina, paraguaio, platerina i pavia.
Soses

Preocupació per la crisi del sector de la fruita de pinyol a la 8a edició de la Mostra del Préssec i la Nectarina a Soses

La vuitena edició de la Mostra del Préssec i la Nectarina, que ha aplegat a Soses més d'un miler de visitants, la majoria professionals, ha congregat 106 varietats de préssec, nectarina, paraguaio, platerina i pavia. Una de les conclusions que s'han extret és que el sector de la fruita de pinyol viu amb preocupació la crisi de preus generada per la caiguda del consum. De fet, la fruita es paga ara a la meitat que al juny.

Actualitzat
Durant la seva intervenció, l'alcalde de Soses, Isidre Mesalles, ha titllat de "fiasco" les ajudes a la retirada de préssec i nectarina del mercat fins a 0,26 euros el quilo anunciades aquesta setmana per la Comissió Europea. A més a més, ha reclamat a les institucions i, sobretot, a la Unió Europea més suport per treure el sector de la difícil situació que pateix. Mesalles també ha considerat que hi ha una diferència important entre els preus que marquen les grans superfícies i els costos de producció, la qual cosa implica un elevat benefici per als intermediaris i els comerciants.

Per la seva banda, el director de la Mostra del Préssec i la Nectarina, Carlos Sánchez, ha explicat que al certamen s'hi han pogut veure les tendències i els nous paràmetres de cara a les plantacions.

La clausura de la mostra ha anat a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que ha fet referència a la crisi de preus que pateixen els productors d'aquestes varietats de pinyol. En aquest sentit, ha volgut destacar l'alt nivell de participació del sector en la mostra, així com també la implicació de la societat civil.
Anar al contingut