Turistes davant l'esplanada de Notre-Dame, aquest dimecres (EFE)
Turistes davant l'esplanada de Notre-Dame, aquest dimecres (EFE)
París

Preocupació per la contaminació a Notre-Dame a causa del plom cremat en l'incendi

Els sindicats reclamen el confinament de la zona, on han començat les tasques de neteja d'aquest metall pesant, mentre dos nens donen positiu per plom a la sang

Irene Vaqué ReigActualitzat

Les tasques de descontaminació de l'entorn de Notre-Dame després de l'incendi del 15 d'abril han començat aquest dimecres. I ho han fet enmig de discrepàncies entre l'Ajuntament i els sindicats per les mesures que s'han de prendre.

La CGT i l'associació de famílies amb saturnisme –l'enverinament que causa el plom al cos humà– reclamen el confinament de la zona. Denuncien pics de contaminació al voltant de la catedral i als districtes V i VI de París, adjacents al monument.

La tinent d'alcalde de Sanitat, Anne Souyris, però, defensa les tasques que s'estan fent:

"Treballem amb un principi de precaució màxima i ens preocupem perquè els parisencs no ho hagin de fer."

 

Aigua i un gel per netejar la zona

La descontaminació es fa a l'esplanada de Notre-Dame, els carrers del voltant i escoles pròximes.

Membres de la CGT han denunciat la contaminació per plom al voltant de Notre-Dame (EFE)


Principalment, es fa amb aigua a pressió, tot i que a l'asfalt es col·locarà un gel que s'ha de retirar al cap de tres dies.

L'incendi a la catedral va fondre les plaques de plom de la teulada i unes 400 tones d'aquest metall pesant es van dispersar en forma de pols.

Les taxes elevades de plom van portar al tancament temporal de dues escoles i a suspendre les obres de reconstrucció del temple, que s'haurien de reprendre dilluns que ve, 12 d'agost.

 

Dos menors intoxicats per plom

La preocupació pel plom ha portat les autoritats sanitàries a fer controls a més de 160 menors, que són els que estan més exposats a la pol·lució d'aquest metall pesant. 

 

Les obres de reconstrucció de Notre-Dame es van aturar el 25 de juliol (EFE)


Dos nens que fan vida a prop de Notre-Dame han donat positiu en els nivells màxims de plom permesos en sang. D'aquests dos positius, un no es pot atribuir directament a l'incendi, perquè ja se sabia del seu cas, provocat pel plom de l'edifici on viu.

En el segon positiu, encara és aviat per treure'n cap conclusió.

En qualsevol cas, cap dels dos necessita cap tractament terapèutic específic, i sí que hauran de passar més controls. També se'n fan a les dones embarassades que fan vida a la zona.
 

La intoxicació per plom causa anèmia, dolor abdominal i problemes vasculars i neurològics. 

ARXIVAT A:
Notre-DameIncendis
Anar al contingut