Passeig marítim de Barcelona (EFE/ Alejandro García)

Preocupació de Protecció Civil per la nit de Cap d'Any: "És una nit més lúdica, un moment crític"

Sergio Delgado diu que per Nadal i Sant Esteve hi ha hagut un 40% de reducció de la mobilitat

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat aquest diumenge que els dies de Nadal i de Sant Esteve va haver-hi a Catalunya un 40% de reducció de la mobilitat comparat amb anys anteriors.

Ho ha explicat en una entrevista al canal de notícies 324, i ha aprofitat per valorar positivament aquesta dada, però també per preguntar-se si és "suficient" per evitar un increment dels contagis.

Delgado s'ha mostrat sobretot preocupat per la nit de Cap d'Any: "Ens preocupa el 31, la nit del 31 a l'1, molt més que el 25 i el 26." El subdirector l'ha qualificada de "moment crític" en la situació actual de la pandèmia pels incompliments que hi pugui haver en les restriccions:

"El Cap d'Any és una situació diferent, és molt més social i lúdica, més jove i no tan familiar, i per tant ens preocupa molt, sobretot que s'organitzin activitats que vagin més enllà del toc de queda i s'allarguin."

 

Delgado recorda que els efectes de les trobades de Nadal no es veuran fins d'aquí uns dies i reclama actuacions preventives abans que arribin dates assenyalades com Cap d'Any i Reis.

Sergio Delgado a 'El suplement'
Sergio Delgado

 

Aquest dilluns es revisaran les mesures

En general Delgado ha dit que a Protecció Civil es pregunten si les mesures vigents ara "són les que correspondrien a aquesta situació de risc" i que cal veure com evolucionen les dades.

"Realment pensem que és un moment crític i pensem que cal aquesta reflexió de dir fins a quin punt hi ha garanties que no hi hagi aquestes activitats de risc, tenint en compte les flexibilitzacions que ens permet la normativa."

Davant d'aquestes dades de l'expansió del coronavirus a Catalunya, el Procicat estudiarà aquest dilluns si endureix les restriccions de cara a Cap d'Any.  

En una entrevista a RAC1, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que s'haurà de retocar l'horari del toc de queda nocturn per Cap d'Any i avançar-lo a les dotze de la nit, si les dades sanitàries són negatives.          

Les dades fetes públiques aquest diumenge indiquen que la velocitat de propagació del coronavirus (Rt) se situa en 1,17, una dècima més que aquest dissabte, mentre que l'índex de rebrot augmenta nou punts, fins a 374.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut