Mascaretes d'ús sanitari (GENCAT)

Preocupació als hospitals i als CAP per la desaparició de mascaretes

Sanitat Pública assegura que no hi ha desabastiment, mentre que el Col·legi de Metges demana responsabilitat

Actualitzat

El president de Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, es feia ressò a través del seu compte de Twitter de la denúncia que en un hospital públic la falta de mascaretes va estar a punt de fer suspendre una intervenció quirúrgica, i d'un altre cas, en una planta oncològica, on havien de racionar aquest material. Padrós demana responsabilitat a tot el personal dels hospitals i centres mèdics, així com als usuaris.

En resposta a aquest tuit, més professionals de la salut han denunciat altres casos, com el de centres on aquest material s'ha de tancar amb clau arran de les desaparicions.

 

 

Guix: "No hi ha desabastiment"

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, en una entrevista a Els matins de TV3, s'ha referit a la denúncia de Jaume Padrós sobre la desaparició de mascaretes en alguns centres mèdics

Guix ha assegurat que no hi ha hagut falta de material en cap centre de la xarxa pública de salut a Catalunya, i que s'ha fet una previsió d'estocs suficient.

"Fins ara no hi ha hagut desabastament als centres sanitaris de la xarxa pública. És més, hi ha estocs suficients i s'han fet compres suficients. Altra cosa és que si un centre disposa del seu estoc habitual i li desapareix, la reposició pot ser relativament ràpida, però pot ser un problema importantíssim, a més del problema ètic i de falta de consciència de les persones que ho puguin realitzar."

 

Aquests materials no només poden estar a l'abast de personal sanitari sinó de tot el personal que treballi en aquests centres i també dels usuaris.
 

Demanda a les farmàcies

Ja fa dies que moltes farmàcies tenen una gran demanda de mascaretes i també de guants, i de líquids desinfectants per a les mans. En moltes, les mascaretes s'han esgotat. 

Algunes farmàcies han penjat el cartell de "No hi ha mascaretes" (Judit Casaprima)

Les autoritats sanitàries consideren que aquests comportaments només "creen una alarma innecessària, i adverteixen que l'ús indiscriminat de les mascaretes no és efectiu per evitar el contagi i que només cal utilitzar-ne en cas de tenir el virus, per evitar-ne la propagació.

A les xarxes socials també han aparegut missatges on personal sanitari demana que es deixin les mascaretes per a les persones que les necessiten com les que tenen baixes les defenses "per tractaments mèdics".

 

Roben 5.000 mascaretes a Valldolid

A l'hospital Clínic de Valldolid s'investiga la sustracció de 5.000 mascaretes d'un sol ús i desenes d'ampolles de gel desinfectant per a les mans. 

La investigació l'ha obert el departament de Sanitat, ja que el poc valor del material, -uns 70 euros-, ha fet que no s'hagi denunciat a la policia.

 

La desaparició del material s'ha produït tant en plantes, on hi ha accés per tothom, com en l'àrea quirúrgica, on nom¿ñes hi te accés personal sanitari i de l'hospital.

 

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut