Prensa Ibérica compra el Grup Zeta, l'editora d'"El Periódico" i l'"Sport"

Amb presència a nou comunitats, Prensa Ibérica ja edita a Catalunya "Diari de Girona", "Regio7" i el setmanari "Empordà"

Actualitzat

El grup Prensa Ibérica, editor de 17 diaris en nou comunitats autònomes, ha anunciat aquest dijous la compra del Grup Zeta, l'empresa editora, entre d'altres, d'"El Periódico de Catalunya" i l'"Sport".

Després d'una llarga negociació, Javier Moll, president de Prensa Ibérica, i Antonio Asensio Mosbah, president del Grup Zeta, han arribat a un acord, que converteix a Prensa Ibérica en un dels grups de comunicació líders a l'estat.

L'adquisició de les dues històriques capçaleres catalanes reforça el posicionament de Prensa Ibérica a Catalunya, on ja edita "Diari de Girona", "Regió7" a la Catalunya central i el setmanari "Empordà".

 

 

Vint-i-cinc capçaleres

També s'incorporen a l'oferta de Prensa Ibérica "El Periódico de Aragón", "El Periódico de Extremadura", "La Crónica de Badajoz", "Córdoba", "Mediterráneo" i "La Grada".

Fins ara el grup de Javier Moll tenia un catàleg de 17 diaris regionals i locals com "La Nueva España", "Faro de Vigo", "Levante-EMV" o "Información".

L'operació, que ha d'autoritzar la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, permetrà a Prensa Ibérica unir capçaleres de paper que superen de manera conjunta els 300.000 exemplars diaris i els 2,25 milions de lectors.

El Grup Zeta va ser fundat el 1976 a Barcelona per Antonio Asensio Pizarro, edita sis diaris d'àmbit nacional i regional i més d'una desena de revistes, si bé el gener del 2018 va tancar dues de les seves capçaleres històriques: Tiempo i Interviú.

El 2017 va vendre l'editorial Ediciones B al grup editorial Penguin Random House i ha dut a terme diversos expedients de regulació d'ocupació. Actualment el seu deute supera els 100 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
Anar al contingut