Prendre paracetamol pot reduir la capacitat de demostrar empatia

Segons l'autor de l'estudi, l'experiència del dolor físic i l'empatia positiva poden tenir una base neuroquímica semblant

RedaccióActualitzat

El paracetamol limita l'empatia que pot demostrar la persona que el pren respecte a la gent del seu entorn. Aquest és el resultat que mostra un estudi fet a la universitat d'Ohio pel psicòleg Dominik Mischkowski.

L'estudi, titulat "Un analgèsic social? L'acetaminofen (paracetamol) redueix l'empatia positiva", es va fer sobre una mostra de 114 persones. Per fer l'estudi, es va subministrar 1.000 mil·ligrams de paracetamol a una seixantena de persones, i se'ls va animar a descriure com percebien diferents situacions "positives" o agradables que passaven al seu davant. Després es van contrastar aquests resultats amb els d'una altra seixantena d'individus que no havien pres paracetamol sinó un placebo.

Els resultats de l'estudi demostren que el paracetamol redueix la percepció del dolor i també del plaer personal i els sentiments empàtics de resposta davant escenes positives que passin a la gent de l'entorn.

Per Mischkowski, l'autor de l'estudi, l'experiència del dolor físic i l'empatia positiva poden tenir una base neuroquímica semblant, més del que se sospitava fins ara. Com que l'experiència d'empatia positiva està relacionada amb el comportament prosocial, raona l'investigador, les conclusions plantegen dubtes sobre l'impacte social del consum excessiu de paracetamol.

L'investigador alerta que la majoria de consumidors de paracetamol desconeixen els efectes psicològics que pot tenir la seva ingesta. El paracetamol es troba en molts medicaments de venda lliure i de gran consum per reduir la febre i el dolor:

"Encara em sobten els sorprenents efectes psicològics d'un analgèsic tan comú com el paracetamol."

"Si tenim en compte que una quarta part dels adults nord-americans consumeixen algun medicament que conté paracetamol cada setmana, aquesta investigació sobre els seus efectes té gran importància."

 

L'any 2016, Mischkowski ja va fer un altre estudi del paracetamol que demostrava que reduir farmacològicament la capacitat de resposta al dolor també comporta la reducció de la capacitat de resposta al dolor dels altres.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut