Premsa internacional: entre l'escó de Puigdemont i el fracàs de Manuel Valls
Els diaris internacionals destaquen que Puigdemont i Junqueras han obtingut un escó al Parlament Europeu

Premsa internacional: entre l'escó de Puigdemont i el fracàs de Manuel Valls

Els diaris europeus i nord-americans es fan ressò de la possible immunitat dels europarlamentaris

RedaccióActualitzat

"Separatistes catalans que s'enfronten a presó guanyen escons al parlament europeu", titula a la seva web el canal de televisió Euronews, fent-se ressò d'una informació de l'agència Reuters. Però afirma que Puigdemont no podrà exercir de diputat sense anar a Madrid, cosa que el podria dur a la presó.

El "New York Times" destaca els resultats de les municipals a Barcelona, amb l'ajustada victòria independentista. Afegeix que Manuel Valls, "exprimer ministre francès nascut a Barcelona, va quedar en un distant quart lloc".

 

 

Després, afirma que les eleccions al arlament uropeu han posat "el conflicte a Catalunya sota els focus", perquè a la votació "la seguirà probablement una disputa legal sobre si els separatistes catalans imputats poden obtenir la immunitat parlamentària després de guanyar un escó a l'assemblea europea".

El diari italià "La Stampa" titula: "L'expresident català Puigdemont, elegit a Estrasburg. Espanya tem la immunitat". També explica que Junqueras, "ara a la presó", ha aconseguit un escó i que "el seu partit conquista Barcelona".

 

 

En l'article s'explica que Puigdemont hauria d'anar a recollir l'acta a Madrid, on seria detingut, però que els seus advocats i alguns juristes neguen que hagi de ser així. I que Junqueras canviarà el seu escó al Congrés pel del Parlament Europeu. Afegeix que Ernest Maragall, germà del "mític Pasqual, l'alcalde de les Olimpíades del 1992" ha aconseguit la victòria a Barcelona.

Tot plegat, conclou, "són peces que compliquen un quadre aparentment irresoluble. La qüestió catalana és el gran repte de Pedro Sánchez".

 

Els diaris francesos es fixen en els resultats obtinguts per Manuel Valls a Barcelona

 

El diari francès "Le Monde" se centra en les eleccions municipals i diu que Manuel Valls "ha rebut un revés a les eleccions municipals". El diari recorda que Valls havia anat a Barcelona per "guanyar l'alcaldia de la seva ciutat natal, després del fracàs de les seves ambicions presidencials el 2017 a França". Però que només ha pogut quedar quart.

Una mica més contundent és el diari "Libération", que, basant-se en els primers sondeigs, explicava que l'antic primer ministre francès, "en quarta o cinquena posició, es dirigeix cap a una humiliant derrota".

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MEleccions municipals 26M
Anar al contingut