"The White Lotus" ha guanyat els cinc premis a què estava nominada la minisèrie
"The White Lotus" ha guanyat els cinc premis a què estava nominada la minisèrie

Premis Emmy 2022: "Succession" i "Ted Lasso" guanyen i "The White Lotus" arrasa

En la gala dels premis més prestigiosos de la televisió als Estats Units també hi ha hagut espai per a "El juego del calamar", que s'ha endut el premi a millor actor principal per a Lee Jung-jae

RedaccióActualitzat

Les travesses s'han complert i les tres sèries que partien com a favorites dels Premis Emmy 2022 han estat les guanyadores de la nit: "Succession" (HBO), com a millor drama; "Ted Lasso" (Apple TV+), com a millor comèdia, i "The White Lotus" (HBO), com a millor minisèrie.

També hi ha hagut espai per a "El juego del calamar" (Netflix), la primera sèrie coreana a guanyar un Emmy.  De fet, n'ha sumat dos. Un d'ells, per al seu protagonista, Lee Jung-jae, que ha guanyat el premi a millor actor de sèrie dramàtica. L'altre ha estat el de millor direcció.

Lee Jung-jae ha guanyat el premi a millor actor de sèrie dramàtica (Reuters/Aude Guerrucci)

L'actor coreà s'ha imposat a Brian Cox, el patriarca de la família Roy a "Succession", que, a més del premi principal, s'ha endut l'estatueta a millor actor secundari, per al britànic Matthew Macfadyen, i a millor guionista, per a Jesse Armstrong.

"Gran setmana per a les successions"

La broma que ha fet Armstrong quan ha recollit el premi ha estat de les més comentades: "Gran setmana per a les successions", ha dit. I fent referència a la successió al tron britànic per la mort d'Isabel II, ha afegit: "Primer un nou rei per al Regne Unit, ara això… encara que, evidentment, va haver-hi més vots implicats en la nostra victòria que en la del príncep Carles".

Tot l'equip de "Sucession" (Reuters/Aude Guerrucci)

Dins les sèries dramàtiques, el premi a millor actriu ha estat per a Zendaya, per "Euphoria" (HBO); i el de millor actriu secundària, per a Julia Garner, per "Ozark" (Netflix), que també estava nominada pel seu paper a "Inventando a Anna" (Netflix).

Julia Garner ha guanyat un Emmy dels dos a què estava nominada
Julia Garner, de 28 anys, ha guanyat un Emmy dels dos a què estava nominada (Reuters/Aude Guerrucci)

Tampoc ha fallat "Ted Lasso". La sèrie d'Apple TV+, que gira al voltant d'un entrenador de futbol nord-americà que lidera un equip de la Lliga britànica, s'ha endut quatre premis. A banda del guardó a millor comèdia --per segon any consecutiu--, ha sumat els de millor direcció, per a MJ Delaney; i els de millor actor de comèdia, per a Jason Sudeikis; i millor actor secundari en aquesta categoria, per a Brett Goldstein.

Per cert, per als seguidors de la sèrie: entre bastidors, Sudeikis no ha sortit del "no ho sé" quan se li ha preguntat si hi hauria una quarta temporada de "Ted Lasso".

"Ted Lasso", d'Apple TV+, ha complert les expectatives (Reuters/Mario Anzuoni)

Dins de la comèdia, comentat ha estat també el discurs de l'actriu afroamericana Jheryl Lee Ralph per "Abbott Elementary" (Disney+). "Per qualsevol que hagi tingut un somni i ha pensat que el seu somni no es faria realitat, soc aquí per dir-los que això és el que significa creure. I que mai et donis per vençut".

Això, després d'interpretar a cappella "Endangered Species", de Diane Reeves.

Aquest és el moment, recollit per un usuari a Twitter.

El premi a millor actriu protagonista de comèdia se l'ha endut Jean Smart, per "Hacks" (HBO).

Jean Smart és la protagonista de 'Hacks'
Jean Smart és la protagonista de "Hacks" (Reuters/Aude Guerrucci)

Qui ha arrasat, però, és "The White Lotus". La producció d'HBO, que recull --en sis capítols-- les vacances i extravagàncies de diversos milionaris en un hotel hawaià, s'ha endut cinc premis, totes les nominacions amb què partia.

Així, a banda del premi a millor minisèrie, han sumat els de millor actor i actriu secundaris en aquesta categoria, per a Murray Bartlet i Jennifer Coolidge; i els de millor guió i direcció, per a Mike White.

Una demostració de força per a HBO, que s'ha imposat a la resta de plataformes en nombre de premis, al davant de Netflix.

ARXIVAT A:
TelevisióSèriesPremis Emmy
Anar al contingut