Miguel Ángel Villarroya, en la seva presa de possessió com a nou cap de l'exèrcit
Miguel Ángel Villarroya, en la seva presa de possessió com a cap de l'exèrcit

Premien per "conducta irreprotxable" l'excap de l'exèrcit que es va colar en la vacunació

L'última etapa del general al capdavant de l'Estat Major va estar marcada per polèmiques proclames colpistes per part de membres de les forces armades

Redacció/AgènciesActualitzat

El general de l'Aire Miguel Ángel Villarroya ha estat condecorat amb un lloc a l'Assemblea de la Reial i Militar Orde de Sant Hermenegild. Villarroya ocupava el càrrec de cap de l'Estat Major de Defensa (JEMAD) fins al 23 de gener, quan va haver de dimitir després que es conegués que s'havia vacunat contra la Covid-19 saltant-se la cua.

Ho publicava aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) en forma de reial decret aprovat al Consell de Ministres.

El nomenament s'ha fet a proposta de la ministra de Defensa, Margarita Robles, que el premia amb una ordre reservada als militars que han fet gala de la seva "constància en el servei" i que han mantingut una "conducta irreprotxable", segons s'estableix en el propi objecte de la condecoració.

La condecoració es va acordar dimarts al Consell de Ministres després que en la reunió de la setmana passada es nomenés l'almirall general Teodoro López Calderón nou JEMAD.

L'última etapa del mandat de Villarroya ha estat marcada per tot un seguit de polèmiques per part de militars, retirats i en actiu, que han proferit i donat suport a proclames colpistes i contra el govern espanyol. Alguns d'ells van arribar a dirigir una carta al rei Felip VI en què li demanaven que intervingués en el que ells consideren una "perillosa deriva de la pàtria" per un govern que, creuen, "ha cedit a comunistes, colpistes i proetarres".
 

ARXIVAT A:
Exèrcit espanyolVacunes
Anar al contingut