L'Albert tocant el piano del menjador de Can Oliveres
L'Albert tocant el piano del menjador de Can Oliveres
Sant Cugat del Vallès

"Preludis d'un adeu", les notes al piano que acompanyaven Arcadi Oliveres abans de morir

Albert Oliveres, fill de l'activista, ha enregistrat un disc amb les improvisacions al piano gravades al menjador de casa del seu pare, acompanyat de textos d'ell mateix i el seu oncle Ignasi

Agustí FornéActualitzat

Fa poc més d'un any que va morir l'economista i activista social Arcadi Oliveres. Tant ell com la família van afrontar la mort amb naturalitat obrint un mur on, qui volia, hi expressava els sentiments de manera que Oliveres pogués llegir els comentaris en vida.

Ca n'Oliveres, a Sant Cugat del Vallès, va ser una processó de gent que anava a veure'l, alguns per última vegada. Els últims quinze dies, però, els va compartir amb els més íntims.

Aquells dies, l'Albert, el seu fill, tocava el piano per acompanyar el pare i enregistrava aquelles interpretacions amb el mòbil, no fos cas que alguna de les improvisacions fos bona.

Arcadi Oliveres assegut a la butaca de casa seva compartint els seus últims dies amb fills i nets
Arcadi Oliveres assegut a la butaca de casa seva compartint els seus últims dies amb fills i nets (CCMA)

Aquells enregistraments es van convertir en una fotografia de la vida quotidiana de la família. A banda de la música del piano, s'hi podia sentir la veu cansada i apagada de l'Arcadi, una porta que es tancava, el soroll mentre paraven taula o bé el telèfon que sonava en el moment més inoportú.

El material, per a l'Albert, ha estat productiu:

"Tots aquests moments de pensar i donar-hi voltes ens han servit per poder-los canalitzar cap a alguna cosa creativa."

Per ell, només cal prémer el "play" i entrar "al menjador on s'està vivint un moment molt significatiu". Tot plegat ara ha cristal·litzat en un disc, "Preludis d'un adeu".

Es tracta de deu temes i textos de l'Albert i del seu oncle Ignasi. Deu improvisacions i un adeu, aquest últim enregistrat durant el funeral de l'activista als caputxins de Sarrià.    

El disc veurà la llum el 6 de setembre i l'Albert Oliveres farà una gira per interpretar-lo en directe.

Pots escoltar "Preludis d'un adeu" i veure com van sonar les notes al piano al menjador de ca n'Oliveres, amb les reflexions d'Albert i Arcadi Oliveres, en aquest reportatge:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Arcadi OliveresMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut