Tuit sobre Freixenet de la diputada d'Unió Elena Ribera
Tuit sobre Freixenet de la diputada d'Unió Elena Ribera
Barcelona

PPC i C's censuren l'"inacceptable boicot" a Freixenet per part d'una diputada d'Unió

Polèmica al Parlament després que la diputada afirmés que Freixenet podria perdre dos milions de consumidors potencials pel seu eslògan "Per cent anys més junts"

RedaccióActualitzat

El Partit Popular Català i Ciutadans han sortit a denunciar al Parlament que una prova que el procés d'Artur Mas i l'independentisme són "excloents" i "coaccionen" és un tuit que va fer aquest dimecres una diputada d'Unió Democràtica. Elena Ribera afirmava en el seu compte que Freixenet podria perdre dos milions de consumidors catalans potencials pel seu anunci de Nadal en què brinda per cent anys més junts.

Populars i Ciutadans han censurat l'"inoportú" i "inacceptable boicot" a Freixenet per part de la diputada. Des dels passadissos del Parlament, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha qualificat de "lamentable que des d'Unió s'hagi fet boicot a productes catalans només per no donar suport el president Artur Mas en el seu procés separatista". "Això demostra que el procés separatista està sent d'exclusió, divisió i fractura". Davant de tot plegat, ha continuat: "Demano que es consumeixin molts productes catalans i espanyols a tot Espanya i sobretot a Catalunya, que es defensi la llibertat i no es facin boicots des del procés separatista". Camacho també ha titllat de "greu error" el tuit i d'"inacceptable que, en democràcia, una diputada d'Unió hagi demanat un boicot a productes catalans, espanyols i europeus".

Ciutadans ha demanat a CiU que reprovi la diputada. La diputada Carina Mejías ha criticat que s'intenti, al seu parer, "emmordassar la democràcia" i coartar la llibertat d'expressió de qui no participa del "discurs únic" independentista i ha qualificat d'"absolutament inapropiat i inoportú" cridar al boicot com, diu, ha fet Ribera. "Es tracta d'evitar que aquelles persones que no combreguen amb el discurs independentista siguin eliminades de la vida civil. En aquest cas, nosaltres fem la crida al grup parlamentari que compta entre les seves files amb la diputada perquè la cridi a l'ordre i, sobretot, que això no es torna a repetir", ha manifestat.

El PPC i Ciutadans han fet aquestes declaracions tot i que, l'endemà del primer tuit, la diputada Elena Ribera ja en va fer un altre demanant disculpes. Ribera va assegurar que "en cap moment" havia tingut la intenció de demanar el boicot a ningú.

Una disculpa insuficient, tant pel PP com per Ciutadans. Ribera ha evitat respondre aquest dijous als passadissos del Parlament a les preguntes dels periodistes.

Anar al contingut