PP i Vox veten la condemna a l'atac amb granada a un centre de menors de Madrid
La portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, aquest dijous (EFE)
Madrid

PP i Vox veten la condemna a l'atac amb granada a un centre de menors de Madrid

La policia va fer detonar l'explosiu llançat al pati, i les acusacions creuades entre els polítics han anat pujant de to

RedaccióActualitzat

La granada llançada al pati d'un centre de menors de Madrid aquest dimecres ha generat una picabaralla política considerable.

L'artefacte, de molt poca potència explosiva, es va poder detonar sense dificultats, però el ressò ha continuat amb les declaracions dels polítics i acusacions creuades.

L'artefacte trobat al pati del centre de menors d'Hortaleza, aquest dimecres, a Madrid (EFE)


Aquest dimecres mateix el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, va atribuir l'atac als "discursos que criden a la xenofòbia i a la discriminació".


Vox es dona per al·ludit

Membres del partit d'extrema dreta Vox es van donar per al·ludits: el secretari general, Javier Ortega Smith, va qualificar de "misèria moral" l'acusació del ministre.

I el portaveu al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, va assegurar que la granada l'havia llançada "un magrebí".

Aquest dijous, el líder del partit, Santiago Abascal, ha acusat Marlaska de "demonitzar" Vox per l'incident i ha negat que Vox "criminalitzi" els menors que viuen al centre.


Monasterio i la seva visita

I la portaveu a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha acusat el ministre de cometre un "delicte d'odi" contra Vox amb les seves declaracions.

De fet, Monasterio va protagonitzar una visita a l'exterior del centre de menors per reclamar-ne el tancament fa poc més d'un mes, i entitats i partits d'esquerres ho han relacionat amb l'atac.


"Atemptat terrorista"

L'Assemblea de Madrid, aquest dijous, en plena sessió plenària (EFE)


En aquest sentit, Unides Podem i Més Madrid, que han qualificat l'atac d'"atemptat terrorista", han proposat per separat que l'Assemblea de Madrid condemni l'atac.

Però l'oposició tant de Vox com del PP ho han impedit, mentre Ciutadans i el PSOE han lamentat que no s'hagi pogut acordar una condemna conjunta.

El portaveu del PP a l'Assemblea, Alfonso Serrano, també ha acusat Marlaska d'"incendiar el debat" amb les seves paraules quan, ha dit, encara no se sap qui va llançar la granada.


Situació "insostenible"

Mentrestant, al centre d'acollida de menors, situat al barri d'Hortaleza de Madrid, denuncien la situació "insostenible" del centre, que està massificat.

Els treballadors han explicat que està pensat per a 35 menors sols, però que n'hi ha 100, de manera que no poden tractar-los com caldria.

Afegeixen que hi tenen menors estrangers, però també d'altres que tenen patologies mentals i també drogodependents i altres situacions de risc.


Nou centre rebutjat per Vox

El conseller de polítiques socials de la comunitat de Madrid, Alberto Reyero, ha assegurat que la massificació del centre es mitigarà quan s'obri un nou centre previst al barri de Vista Alegre.

Vox, però, precisament exigeix que aquest centre no s'obri, i que als menors no acompanyats estrangers, que assegura que són la majoria, se'ls torni als seus països.

Més Madrid té la intenció de tornar a proposar una condemna institucional, en aquest cas a l'Ajuntament de Madrid, en l'últim ple de l'any, que se celebrarà el 20 de desembre.

ARXIVAT A:
MenorsVox
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut