González Pons, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
González Pons, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

PP i PSOE suspenen de militància els implicats en l'"operació Púnica" de suposada corrupció

Tots dos partits asseguren que la suspensió entra en efecte de manera immediata

RedaccióActualitzat

El PP ha anunciat la immediata suspensió de militància dels membres d'aquest partit implicats en l'"operació Púnica", la batuda contra els casos de suposada corrupció que ha posat en marxa l'Audiència Nacional i que ha comportat fins ara més d'una cinquantena de detencions. Un dels arrestats és l'exnúmero 2 de la Comunitat de Madrid Francisco Granados.

A més, ha advertit que a mesura que es coneguin "noves dades", reclamarà als que tinguin responsabilitats públiques i polítiques que les abandonin i siguin substituïts.

Així ho ha anunciat en una compareixença pública el vicesecretari d'Estudis i Programes del PP, Esteban González-Pons, que ha llegit un comunicat en què ha explicat que la suspensió es farà oficial en una reunió del Comitè de Drets i Garanties aquest mateix dilluns a la tarda.

González-Pons ha assegurat que el partit està "indignat" i que condemna "qualsevol mena de corrupció".

El PSOE, per la seva part, ha anunciat la suspensió de militància dels membres del partit detinguts en l'operació. Es tracta de l'alcalde de Parla, José María Fraile, que va substituir Tomás Gómez quan aquest va accedir a la secretaria del PSOE madrileny, i de l'exalcalde de Cartagena José Antonio Alonso, que va ocupar el càrrec entre el 1991 i el 1995. La decisió es farà efectiva immediatament i serà vigent "fins que s'aclareixi la situació legal" dels detinguts.

"Ni un minut un corrupte al PSOE de Pedro Sánchez", ha afirmat el secretari d'Organització del PSOE, César Luena, que ha afegit que no els "tremolarà la mà" a l'hora de castigar els corruptes.

Lluny d'un pacte anticorrupció 

A més de prendre aquestes mesures, el PSOE s'ha allunyat de qualsevol possible acord amb el PP per fer un pacte contra la corrupció. "Com podem pactar amb el PP si és el partit de la corrupció?", s'ha preguntat el número dos del PSOE. Des de l'elecció de Pedro Sánchez com a secretari general del partit, els socialistes havien reprès les negociacions amb el Partit Popular per arribar a un pacte de regeneració democràtica. Tot i que el pacte s'allunya, el PSOE assegura que mantindrà obert el "diàleg". 

 

Anar al contingut