Fonts grogues a la Plaça Catalunya de Barcelona
Fonts grogues a la plaça Catalunya de Barcelona
Barcelona

PP i Cs volen que la Junta Electoral prohibeixi il·luminar de groc fonts i edificis

Per les dues formacions, l'acció de solidaritat amb els membres del govern Puigdemont i dels presidents d'Òmnium i ANC empresonats és "propaganda"

Actualitzat

El Partit Popular Català i Ciutadans demanaran a la Junta Electoral de Barcelona que també es prohibeixi il·luminar de color groc les fonts de la ciutat. L'anunci de les dues formacions arriba després que l'Ajuntament de Barcelona hagi retirat de la balconada la pancarta "Llibertat presos polítics" per resolució, precisament, de la Junta Electoral, encara que no en comparteix l'"argumentació de fons".

 

Per la portaveu de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, es tracta d'"accions de propaganda". Mejías ha lamentat que Colau "instrumentalitzi" l'Ajuntament per posar-lo "al costat dels independentistes" i "en benefici dels seus postulats" i ha demanat que el consistori garanteixi la "neutralitat i pluralitat".

En la mateixa línia s'ha pronunciat el president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz:

"Les pancartes retirades sobre els presos polítics a façanes d'Ajuntament i districtes, així com il·luminar de groc fonts i edificis de Barcelona és una mostra més de la cooperació necessària de Colau amb l'independentisme."

La decisió d'il·luminar de groc algunes fonts de Barcelona es va prendre per l'acord de la majoria dels grups municipals i va començar dijous passat, coincidint amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc. Per l''ajuntament és una "acció simbòlica" de solidaritat amb membres del govern Puigdemont i dels presidents d'Òmnium i ANC empresonats.

El regidor de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, preguntat pels mitjans sobre les fonts, ha assenyalat que de moment la Junta Electoral no ha fet cap petició repecte a aquesta qüestió.

Els membres de meses, interventors i apoderats no podran dur el llaç groc

La Junta Electoral Central ha dictaminat que els membres de les meses electorals del 21D no podran portar el llaç groc promogut per les entitats sobiranistes. En resposta a una pregunta del PSC, la JEC argumenta que els cridats a les meses no poden portar símbols partidistes:

"Els membres de les meses electorals hauran de mantenir una posició de completa neutralitat política a l'interior dels col·legis electorals, sense que, en conseqüències, puguin portar samarretes o emblemes de formacions polítiques o que incorporin símbols de caràcter partidista, com el llaç groc objecte d'aquesta consulta."

A més, la JEC recorda que els interventors o apoderats, a dins dels col·legis, poden portar emblemes o adhesius amb el nom i les sigles del partit o coalició i amb la paraula interventor i apoderat. Ara bé, la Junta afegeix que això no comporta que puguin dur "samarretes que incorporin símbols de caràcter partidista, com en aquest procés electoral el llaç groc".

Els llaços grocs són una de les vies que utilitzen els partits sobiranistes per protestar contra l'empresonament de vuit consellers cessats per l'article 155 i dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut