Manifestació convocada per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola al desembre contra el procés independentista (Arxiu)
Manifestació convocada per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola al desembre contra el procés independentista (Arxiu)
Madrid

PP i Cs tanquen files per la manifestació de Madrid i Valls hi anirà "sense complexos"

Casado demana a "l'Espanya dels balcons" que "posi ferm l'independentisme" i digui a Pedro Sánchez "fins aquí hem arribat"

RedaccióActualitzat

PP i Ciutadans, amb la complicitat també de Vox, augmenten les crides a una participació massiva aquest diumenge en la manifestació convocada a Madrid sota el lema "Per una Espanya unida, eleccions ja". Una manifestació en contra de la famosa figura del relator pel diàleg amb Catalunya que guanya adhesions en les últimes hores.

El president del PP, Pablo Casado, assegura que a la concentració de diumenge a la plaça de Colón de Madrid totes les forces polítiques participants hi compartiran protagonisme i que es llegirà un manifest conjunt, sense discursos partidistes.

Segons el PP, per aprovar els pressupostos i salvar la legislatura, Pedro Sánchez s'ha venut als independentistes en una traïció a Espanya, proposant la difusa figura del relator. Per Pablo Casado, "l'Espanya dels balcons" ha de dir a Sánchez que "fins aquí hem arribat":

 

 

Tot i que Vox s'hi ha sumat, PP i Ciutadans seran els que pagaran les despeses de la protesta, incloent-hi els autocars dels assistents. Adverteixen que la concentració de diumenge pot ser la primera d'un cicle de mobilitzacions per forçar la sortida de Pedro Sánchez.

Els convocants estan convençuts que la mobilització serà massiva i es recuperarà l'esperit de la manifestació a favor de la unitat d'Espanya del 10 de novembre a Barcelona. En aquest sentit, el líder de Vox, Santiago Abascal, diu que la massiva manifestació de diumenge obligarà dilluns Sánchez a "amagar-se":

"No tolerarem la traïció de qui ja ha acceptat una mediació internacional, un relator, que és una cosa semblant a assumir "de facto" la independència de Catalunya. I aquest és un acte de traïció que els espanyols rebutjarem al carrer massivament aquest diumenge i, l'endemà, el president del govern, quan vegi com es posen els carrers espanyols, no sabrà on ficar-se."

 

Els barons del PP i Manuel Valls hi seran

Diversos barons del Partit Popular, com els líder andalús Juanma Moreno i el gallec Alberto Núñez Feijóo, ja han confirmat la seva presència als carrers de Madrid. També hi participarà "sense complexos", diu, l'alcaldable de Barcelona Manuel Valls.

El president del PP basc, Alfonso Alonso, no anirà a Madrid perquè la manifestació coincideix amb l'homenatge a Joseba Pagazaurtundua a l'Ajuntament d'Andoain en el 16 aniversari del seu assassinat.

Alonso i altres dirigents del PP basc han volgut fer callar les veus que parlen de divergències dels barons populars amb les últimes declaracions del president del partit, Pablo Casado:

 


Des d'Euskadi es llogaran autobusos perquè militants i simpatitzans populars viatgin fins a Madrid per participar a la manifestació.


Arrimadas demana als socialistes que retirin el suport a Sánchez

La líder de Ciutadans Inés Arrimadas ha animat els dirigents del PSOE i el PSC a anar a la manifestació de diumenge a Madrid i retirar el suport al president espanyol, Pedro Sánchez. En una entrevista a l'ACN, la cap de l'oposició ha instat els socialistes que no estiguin d'acord amb les "barbaritats" que fa Sánchez a parlar "ben alt i clar", i no amb la "boqueta petitona":

"Estic convençuda que molts socialistes de tota la vida es poden sentir representats amb aquesta concentració lliure de símbols partidistes però amb un contingut molt fort de valors constitucionals."

Arrimadas reclama al PSOE que "torni al constitucionalisme" de l'etapa del 155 i demana a Pedro Sánchez que convoqui eleccions al Congrés per tornar la veu a la ciutadania:

"Sánchez ha tret el PSOE del constitucionalisme. El senyor Sánchez hauria de fer dues coses: primer tornar a l'acord constitucionalista que es va aconseguir davant el cop contra la democràcia que vam tenir aquí fa un any, i segon, convocar eleccions."


Zaragoza: "Competint a veure qui és més fatxa"

Però la proposta d'Inés Arrimadas no ha estat ben rebuda pels socialistes catalans. El coordinador del PSC al Congrés i vocal de l'executiva del PSOE, José Zaragoza, afirma que aquest diumenge a Madrid els líders del PP, Pablo Casado, de Cs, Albert Rivera, i de Vox, Santiago Abascal, competiran per "veure qui és més fatxa".

Zaragoza ha negat que hi hagi una crisi interna al PSOE sobre la política del govern de Pedro Sánchez respecte a Catalunya i assegura que al partit i al grup del PSOE hi ha "pluralitat d'opinions" i també convenciment que la unitat és l'únic camí.

Denuncia una estratègia de "crispació i confrontació" de la dreta per recuperar el poder. Per Zaragoza, la dreta entra en la "desqualificació personal" com a estratègia electoral de cara a les eleccions del maig:

"La dinàmica de buscar la divisió, la confrontació i l'odi demostra que estem en plena batalla electoral i en aquesta batalla no els importa les conseqüències pel país. El PP torna a tenir aquesta conducta irresponsable que va tenir durant l'Estatut."


Valls hi serà: "Sense cap complex"

El candidat de Cs a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha confirmat que diumenge serà a Madrid a la manifestació contra la política de Pedro Sánchez "sense cap dilema i sense complexos".

Per Valls, la manifestació serà "una protesta transversal i d'esperit constitucionalista", no una manifestació de la dreta o la ultradreta, i anima tots els "constitucionalistes i progressistes" a ser-hi per defensar la Constitució:

 


 

ARXIVAT A:
PPPablo CasadoPSOEPedro SánchezVoxInés ArrimadasCsProcés català
Anar al contingut