Pablo Casado i Albert Rivera no accepten la condició de Vox (EFE/ACN)
Pablo Casado i Albert Rivera no accepten la condició de Vox (EFE/ACN)

PP i Cs reiteren la lluita contra la violència masclista davant la pressió de Vox

El partit d'extrema dreta demana retirar els plans contra la violència masclista per donar suport al pacte a Andalusia

Actualitzat

Després que Vox ha condicionat el seu suport al pacte del PP i Ciutadans a Andalusia a la retirada dels plans contra la violència masclista, totes dues formacions s'han desmarcat d'aquesta exigència. 

En una piulada a Twitter, el president de Cs, Albert Rivera, ha argumentat que lluitar contra la violència masclista no és una opció, sinó una obligació, i ha afegit que estan compromesos amb l'aplicació del pacte d'estat en aquest àmbit.


El PP no vol que Vox posi línies vermelles, però Pablo Casado ha optat per no tocar el tema. Sí que ho ha fet la diputada popular i vicepresidenta de la comissió de seguiment del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, Marta González, que ha qualificat d'"absurditat" que hi hagi dubtes sobre la necessitat de protegir les dones. 

"No es donen les circumstàncies perquè un partit pugui dir que no es pot continuar treballant en aquesta línia."

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha afirmat que la llei contra la violència de gènere "discrimina els homes": 

"El que diem és que la derogació de totes les lleis que atempten contra la lliberat i la igualtat dels espanyols són una premissa. Quan hi ha lleis que han dividit els espanyols entre els de primera i els de segona, han conculcat els drets d'una part de la població, en aquest cas dels homes, perquè són lleis que atempten contra la Constitució i contra la nostra convivència."

Per no haver de dependre dels vots de Vox, Ciutadans ha insistit al PSOE que, per responsabilitat, s'abstingui per facilitar la investidura.
 

Preocupació del PSOE i Units Podem

La portaveu d'Igualtat del PSOE al Congrés, Ángeles Álvarez, ha qualificat l'anunci de Vox de "farol propagandístic" adreçat al seu públic i ha posat en dubte que el dugui a terme. Tot i això, ha advertit del risc que el PP no derogui la llei però la deixi "morir per inanició". 

I des d'Units Podem, la portaveu d'Igualtat, Sofía Fernández, ha retret a Vox que "atempta contra la democràcia" i que se situï "fora de la Constitució i dels drets humans." 
 

Andalusia, on hi ha hagut més crims masclistes

Justament, Andalusia és la comunitat en què hi ha hagut més crims masclistes durant el 2018: de les 47 dones assassinades a Espanya per les seves parelles o exparelles, 12 eren andaluses. 

A banda de les dones, la violència masclista també va causar l'any passat la mort de tres menors.

ARXIVAT A:
PPCsAndalusiaVoxViolència masclistaExtrema dretaPSOEUnides Podem
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut