Inés Arrimadas va llegir fragments dels articles durant el debat d'investidura (Reuters)
Inés Arrimadas va llegir fragments dels articles durant el debat d'investidura (Reuters)
Brussel·les

PP i Cs envien una carta als eurodiputats titllant Torra d'"ultranacionalista"

Les dues formacions els envien traduccions de comentaris "xenòfobs" del president electe

RedaccióActualitzat

Tant el Partit Popular com Ciutadans han enviat cartes als diputats del Parlament Europeu per advertir-los de l'"ultranacionalista" i "xenòfob" Quim Torra. I ho il·lustren amb fragments dels articles i tuits del president electe que han estat motiu de controvèrsia en els últims dies i pels quals Torra s'ha disculpat.

Els eurodiputats del PP Esteban González Pons i de Ciutadans Javier Nart han alertat que les idees de Torra van, segons ells, contra Europa. González Pons creu que les paraules de Torra s'emmarquen en un "supremacisme perillós":

"Les seves paraules no són només meres ofenses, sinó els temibles ressons del supremacisme nacional ètnic més perillós que va amenaçar Europa i ens va portar a la guerra fa vuit dècades".

L'eurodiputat popular valencià denuncia que Torra és "un fonamentalista, xenòfob i ultranacionalista" que "creu que els espanyols han de ser eliminats de Catalunya". Els fragments dels articles i piulades s'han traduït a l'anglès, el francès i l'alemany.
 

 

En la mateixa línia, Nart assegura que els drets dels catalans que pensen diferent de Torra "estan en perill" i l'acusa de "supremacista ultranacionalista":

"Amb tristesa, he d'admetre que la història es repeteix. Sembla impensable que al segle XXI Espanya s'estigui enfrontant amb un discurs polític identitari i xenòfob. La malaltia ha aconseguit Catalunya".

El PP i Cs han fet arribar la missiva també a mitjans internacionals.

Notícia relacionada: El portaveu de la CE no comenta els articles de Torra "per no dignificar-los"

Abans d'ells, els eurodiputats van rebre una carta dels eurodiputats del PDeCAT i ERC en què apostaven perquè la investidura de Torra facilités l'obertura de diàleg entre el govern espanyol i el de la Generalitat.

ARXIVAT A:
InvestiduraParlament EuropeuJxCatPPCs
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut