PP i Cs demanen que Puigdemont, Ponsatí i Comín no es puguin presentar a les europees
JxCat considera que tots tres tenen els seus drets polítics intactes

PP i Cs demanen que Puigdemont, Ponsatí i Comín no es puguin presentar a les europees

JxCat anuncia que al·legarà davant la Junta Electoral perquè considera que Puigdemont té els seus drets polítics "intactes"

Actualitzat

El PP i Ciutadans han demanat a la Junta Electoral Central que excloguin el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín de la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions europees.

Comín, Ponsatí i Comín són els tres primers noms de la llista de JxCat.

Totes dues formacions han presentat escrits de queixa davant la JEC després que aquest dijous s'hagi publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la relació de candidats als comicis al Parlament Europeu del 26 de maig, abans de la seva proclamació definitiva.

El PP s'agafa a l'article 6 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, que al seu parer determina "la condició d'inelegibles" dels tres candidats independentistes en situació de rebel·lió processal i fugits d'Espanya.

PP i Ciutadans coincideixen a destacar que cap dels tres està inscrit al Cens Electoral de Residents Absents, un requisit imprescindible per posseir la qualificació d'elector, i, per tant, no són elegibles.


JxCat al·legarà

Junts per Catalunya ja ha anunciat que presentarà al·legacions davant la Junta Electoral perquè considera que Puigdemont té els seus drets polítics "intactes" per poder ser cap de llista a les eleccions europees.

La formació independentista assenyala que Puigdemont es va poder presentar a les darreres eleccions al Parlament i que, en els comicis d'aquest diumenge, l'exconseller Lluís Puig i Josep Maria Matamala han pogut ser candidats al Senat.

Finalment, Junts per Catalunya considera que aquesta maniobra de Ciutadans i el PP posa en evidència que Puigdemont podrà agafar l'acta d'eurodiputat si surt elegit i, per tant, l'objectiu és evitar que es pugui presentar a les eleccions.

La Junta Electoral Central té com a data límit per resoldre el recurs dilluns 29 d'abril, quan es proclamen les candidatures que es publicaran al BOE el 30 d'abril.

 

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MJxCatCarles PuigdemontToni ComínClara Ponsatí
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut