Aena diu que suspèn l'ampliació del Prat per cinc anys: "Si escau, en tornarem a parlar"
El president d'Aena, Maurici Lucena, en una imatge d'arxiu al Parlament (ACN)
Barcelona

PP i Ciutadans creuen que el setge al Parlament no podia "quedar impune" i el PSC respecta la sentència del Suprem

La portaveu de C's, Carina Mejías, ha emplaçat el portaveu del govern, Francesc Homs, a tenir "el mateix respecte" cap al Parlament que té el Tribunal Suprem

Actualitzat

Tant PSC com Ciutadans han assenyalat que "respecten" la decisió del Tribunal Suprem d'anul·lar l'absolució a vuit dels acusats pel setge al Parlament del 15 de juny de 2011. El portaveu parlamentari dels socialistes catalans, Maurici Lucena, no ha aprofundit més enllà del "respecte profund" per la decisió.

Lucena ha recordat que els fets van ser "de gravetat important", en impedir el funcionament de la cambra, però ha remarcat que no pot fer-ne una valoració judicial perquè no té prou informació.

Per la seva banda, Ciutadans també ha assegurat que respecta la decisió del Suprem. La seva portaveu parlamentària, Carina Mejías, ha dit que els fets van "excedir tots els límits i no podien quedar impunes", sinó que calia "alguna resposta".

Mejías també ha emplaçat el portaveu del govern, Francesc Homs, a tenir "el mateix respecte" cap al Parlament que té el Tribunal Suprem i li ha posat com a exemples els fets de "complir mocions", "respondre amb transparència" i tractar la cambra com "una alta institució de l'Estat".

PPC: "Qualsevol atac a la democràcia mereix una resposta contundent"

Els populars catalans han valorat "positivament" la sentència del Suprem perquè "qualsevol atac a la democràcia mereix una resposta contundent de l'estat de dret". En un comunicat, el diputat Pere Calbó afirma que "defensar el Parlament és defensar la democràcia" i que "cap acció violenta pot quedar impune". Per Calbó, "el que va passar fa quatre anys sobrepassa el dret a la manifestació; no era una protesta, era un acte violent que no es pot admetre en democràcia".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut