Imatge d'arxiu d'una activitat dins un centre escolar
Imatge d'arxiu d'una activitat dins un centre escolar
Múrcia

PP, Cs i Vox pacten aplicar el "pin parental" a les escoles de Múrcia

Es limitarà l'accés dels alumnes a determinats continguts i activitats complementàries, si els pares no hi estan d'acord

RedaccióActualitzat

El govern de Múrcia ha tancat aquesta nit un pacte entre Ciutadans, el Partit Popular i Vox per aprovar els pressupostos de la comunitat. El partit d'extrema dreta hi ha donat suport a condició que es tiri endavant el polèmic pin parental a les escoles.

A partir d'ara, per poder participar en determinats continguts i activitats plantejats a l'escola, els alumnes hauran d'aportar l'autorització expressa dels pares. Es demanarà "autorització expressa" per assistir a "qualsevol matèria, xerrada, taller o activitat que afecti qüestions morals socialment controvertides o sobre sexualitat, que poden resultar intrusius per a la consciència i la intimitat del fill o filla".

Dins aquestes activitats complementàries s'hi inclouen les xerrades o seminaris de personal extern al centre. Si els pares no ho autoritzen, els alumnes no podran accedir a aquests continguts, que són obligatoris i avaluables.

 

Els tres partits que han signat defensen l'acord perquè diuen que es tracta "d'impulsar la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu que permeti a les famílies educar els fills en llibertat, sense imposicions de cap mena, mitjançant l'establiment d'una autorització expressa de les famílies a la participació dels seus fills en activitats complementàries".

La comunitat educativa de Múrcia ja va denunciar al començament del curs la intenció de la Conselleria d'Educació de fer obligatori que les escoles informessin les famílies de les activitats complementàries previstes a classe, perquè poguessin decidir si els seus fills hi assistirien o no. Segons la Federació d'Ensenyament del sindicat Comissions Obreres, aquesta mesura "soscava el dret a l'educació i censura l'actuació dels centres docents i del professorat". 

L'aula d'una escola (Lliure de drets)
L'aula d'una escola (Lliure de drets)
 


El Ministeri d'Educació ja ha dit que recorrerà la decisió del govern de Múrcia. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que "el pin parental vulnera el dret dels nens i nenes a l'educació, un dret fonamental i constitucional". La nova titular del Ministeri d'Educació, Isabel Celaá, assegura que el pin parental "vulnera el dret dels alumnes a rebre una educació integral en el respecte a les llibertats fonamentals":

 


A més d'imposar el pin parental, Vox ha aconseguit que el govern murcià accepti altres exigències seves per a l'aprovació dels pressupostos: impulsaran beneficis fiscals per a les famílies nombroses, es comprometen que el Centre de Menors de Santa Cruz deixi d'acollir menors estrangers no acompanyats i es revisaran les convocatòries d'ajudes al Tercer Sector i als programes socials contra la pobresa i l'exclusió social. També es menciona un nou pla d'ajudes a la maternitat i el reforç amb mitjans tècnics i personals de l'oficina regional de Caça i Pesca Fluvial.

 

ARXIVAT A:
Educació VoxPPCsPedro Sánchez
Anar al contingut