El consell quedaria reduït als deu membres conservadors proposats pel PP (Creative Commons / Luis García)

Possible dimissió en bloc dels progressistes del CGPJ per forçar-ne la renovació

Els vocals de l'òrgan de govern dels jutges proposats per PSOE i PNB plantegen aquesta via per bloquejar el consell, que no tindria prou quòrum per prendre decisions

Redacció/AgènciesActualitzat

El sector progressista del Consell General del Poder Judicial es reunirà finalment la setmana que ve per decidir si renuncien en bloc i forcen la renovació de l'òrgan de govern dels jutges, caducat des de fa més de quatre anys. 

Després que la vocal proposada per Esquerra Unida anunciés aquest dijous la dimissió, s'ha obert el debat perquè la resta de membres progressistes, sis proposats pel PSOE i un pel PNB, facin el mateix.

Si això passa, el consell quedaria reduït als deu membres conservadors proposats pel PP, i per constituir el ple en fan falta onze. Per tant, el consell no podria continuar la seva activitat.

Segons fonts de l'òrgan de govern dels jutges, hi ha vocals progressistes disposats a seguir els passos de Concepción Sáez si es tracta d'una decisió conjunta.

Consideren que un degoteig de dimissions suposaria deixar el Consell en poder del bloc conservador, mentre que una sortida dels vuit vocals progressistes arriscaria el quòrum i, per tant, podria paralitzar el CGPJ empenyent PSOE i PP a pactar per renovar-lo.

Tot i això, des del mateix sector algunes veus subratllen que es tracta només de contactes interns per escoltar l'opinió de tots els membres del bloc progressista i que "no hi ha res definitiu".

El pròxim ple ordinari del Poder Judicial està previst per dijous que ve, dia 30. 

En qualsevol cas, el moviment tectònic arribaria després que el CGPJ hagi designat els membres judicials de les juntes electorals provincials per als comicis del 28 de maig.

ARXIVAT A:
JudicialCGPJ
Anar al contingut