Meritxell Yanes en un moment de "Pòsit"

"Pòsit", teatre i humor com a eina per ajudar els cuidadors de malalts d'Alzheimer

L'obra, dirigida per Martí Torras i protagonitzada per Meritxell Yanes, ha sortit de la col·laboració del Festival Còmic de Figueres i el Registre de Demències de Girona

Actualitzat

L'Alzheimer implica sovint tensió per al malalt i també per al cuidador i tota la família. És una malaltia que genera moltes situacions difícils i, com gairebé sempre, l'humor pot ser una bona eina per portar-ho de la millor manera possible.

Per al malalt, "és més fàcil comunicar-se amb una cara somrient" i per al cuidador "la càrrega que implica disminueix, si la relació és més fluida", explica el psicòleg Oriol Turró Garriga, investigador de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona.

A més de defensar-ho a la consulta, també va plantejar la idea al Festival Còmic de Figueres i així va sortir "Pòsit", un al·legat del sentit de l'humor en l'acompanyament de les persones amb Alzheimer en forma d'obra de teatre. El nom juga amb el pòstit que ens ajuda a recordar les petites coses quotidianes.

L'obra, amb l'assessorament del Registre de Demències de Girona, està dirigida per Martí Torras i protagonitzada per l'actriu Meritxell Yanes i relata amb humor el camí que fan juntes una mare i una filla, com s'explica en aquest vídeo:

L'obra, estrenada aquest dissabte, es podrà veure al setembre al Festival Còmic de Figueres i des d'allà ha de continuar rodant per sensibilitzar la ciutadania.

ARXIVAT A:
TeatreSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut