L'illa de Pladda, al sud-oest de Glasgow, Escòcia
L'illa de Pladda, al sud-oest de Glasgow, Escòcia

Posen a la venda tota una illa privada d'Escòcia a preu de pis de ciutat

L'illa, deshabitada els últims anys, inclou una casa de sis habitacions i un heliport, a part d'unes construccions més. Necessiten reformes, però el preu segueix sent relativament assequible en comparació als immobles de ciutat

RedaccióActualitzat

Una petita illa privada situada al sud-oest de Glasgow s'ha posat a la venda, juntament amb els seus béns immobles, pel preu que tindria un pis de tres habitacions a la mateixa ciutat escocesa o a la seva capital, Edimburg: 350.000 lliures esterlines.

El preu, uns 415.000 euros al canvi actual, és molt inferior a la xifra habitual que té un immoble a la capital del Regne Unit, Londres.

Compta amb dos fars, un d'ells encara operatiu amb un sistema automatitzat per l'autoritat local de fars, la Northern Lighthouse Board. Aquest far no està inclòs en la venda, però sí que hi entra, entre d'altres, una casa de sis habitacions, un bany, un heliport i un jardí parcel·lat.

L'illa de Pladda es troba a 50 km de Glasgow, al sud de l'illa d'Arran. Fa uns 700 metres de llarg i supera per poc les onze hectàrees de superfície
L'illa de Pladda es troba a 50 km de Glasgow, al sud de l'illa d'Arran, a 27 metres per sobre el nivell del mar. Fa uns 700 metres de llarg i supera per poc les onze hectàrees de superfície (Tony Page - Viquimèdia CC 2.0)


Una illa inhabitada que necessita reformes

Tot i haver-se venut el 1990 a una parella de dissenyadors de moda, l'illa ha estat deshabitada els últims anys i ara Derek i Sally Morten, els propietaris actuals, la tornen a posar a la venda.

L'anunci inclou un projecte de restauració, que alguns curiosos a les xarxes, i la mateixa agència immobiliària, qualifiquen de "necessària". També s'hi suma tota la resta d'immobles i construccions, més enllà de les dependències que habitava el responsable del far, construït el 1792, com l'heliport i les que envolten l'amarratge.

"Des del far i el ventall d'edificis associats, hi ha vistes espectaculars de gran abast que arriben al sud fins a Ailsa Craig, la península de Kintyre i Irlanda del Nord en un dia clar", assegura l'anunci de la propietat.

 

 

ARXIVAT A:
Mercat immobiliariEscòcia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut