Fora de les hores de feina, el treballador té "dret a tancar tots els sistemes de comunicació" amb l'empresari (Europa Press/JCCM)

Portugal prohibeix contactar amb els treballadors fora de l'horari laboral

La nova llei del teletreball els obliga a respectar el "deure d'abstenció de contacte" si no volen arriscar-se a ser multats

Juli Rodés Almer Actualitzat
TEMA:
Teletreball

Els empresaris portuguesos han de respectar el "deure d'abstenció de contacte" amb els treballadors que estan fora de l'horari laboral.

Així ho recull la nova llei del teletreball aprovada pel Parlament portuguès, que estableix que els empresaris que es posin en contacte amb els treballadors quan no estan en hores de feina podrien ser penalitzats amb una falta greu.

La nova legislació reconeix que el treballador, fora del seu horari laboral, té "dret a tancar tots els sistemes de comunicació de serveis amb l'ocupador" i també a "no atendre les sol·licituds de contacte" per part d'aquest.

Un dret que té una excepció quan existeixin "situacions de força major".

D'altra banda, les empreses hauran d'ajudar a pagar les despeses derivades del teletreball, com poden ser un augment de la factura de la llum o una tarifa d'internet més cara.

Els treballadors amb nens més petits de 8 anys, a més, tenen dret a teletreballar sense haver-ho de concertar amb l'empresa. Sempre, esclar, que la seva feina sigui compatible amb el teletreball.

Els empresaris, tret de casos urgents, no poden comunicar-se amb els treballadors fora de l'horari laboral (Europa Press/Unsplash)

La resta de treballadors que vulguin teletreballar han d'arribar a un acord amb l'empresa, que ha de posar-se per escrit.

Això també implica, per altra banda, que aquells que no vulguin teletreballar s'hi poden negar quan l'empresari els ho proposi.

La nova llei del teletreball portuguesa no s'aplica a empreses amb menys de deu treballadors.

Una oportunitat per millorar

Portugal va ser el primer país europeu que va regular el teletreball arran de la pandèmia de Covid-19. Va aprovar una regulació provisional que obligava els treballadors a fer teletreball i els empresaris a proporcionar les eines necessàries per fer-ho possible.

La ministra de Treball i Seguretat Social, Ana Mendes Godinho, va dir la setmana passada, en un fòrum econòmic a Lisboa: "El teletreball pot suposar un canvi a millor si n'aprofitem els avantatges i en reduïm els desavantatges".

La llei ha tingut els vots favorables del Partit Socialista, al govern, i del Bloc Esquerra, mentre el PSD, de centredreta, s'ha abstingut.


A Espanya, voluntari, reversible i compensat

La llei del teletreball portuguesa arriba gairebé dos mesos després que l'espanyola, aprovada el 21 de setembre pel Consell de Ministres després de negociar-la amb els agents socials.

També estableix que l'empresa ha de facilitar el material necessari per teletreballar, i el dret dels treballadors a rebre una compensació per les despeses afegides.

I que, en qualsevol cas, els treballadors que fan teletreball han de tenir garantits els mateixos drets que els que treballen presencialment.

ARXIVAT A:
Teletreball Drets laborals
Anar al contingut