Salvador Sobral, guanyador del festival d'Eurovisió 2017
Salvador Sobral, guanyador del festival d'Eurovisió 2017
Kíev

Portugal arrasa a Eurovisió amb una balada i Espanya queda última amb només 5 punts

Salvador Sobral guanya per Portugal amb una cançó "sense focs artificials i amb sentiments". De la interpretació d'Espanya el més destacat és el gall de Manel Navarro

Actualitzat

Portugal arrasa a Eurovisió amb una sòbria balada romàntica interpretada per Salvador Sobral, un jove que odia i critica certàmens multitudinaris com aquest. 

El representant d'Espanya, el sabadallenc Manel Navarro, queda en última posició, amb només 5 punts del vot del públic, i provoca una allau de crítiques i mofes a internet després de fer un gall en plena actuació. Un gall que ell mateix va admetre, amb humor, via Twitter:


Portugal, que tornava al festival d'Eurovisió després de 7 anys de no arribar a la final, va arrasar ahir a la nit amb un tema intimista. La cançó guanyadora, "Amar Pelos Dois" és una balada romàntica i lenta, molt allunyada dels tradicionals temes eurovisius i cantada íntegrament en portuguès.

 

 

La va interpretar Salvador Sobral, un jove cantant de 27 anys, que va defensar un tema compost per la seva germana. Sobral té una insuficiència cardíaca i està a l'espera d'un trasplantament de cor. Això li ha impedit poder assistir als assajos a Kíev i s'ho ha jugat tot a la participació en la gala final.

Psicòleg de carrera, va fer una beca Erasmus a Mallorca, on va treballar com a solista en diversos clubs. Ha participat en programes de televisió portuguesos de caçatalents que l'han fet famós al seu país. Fugint de la fama va venir a Barcelona a estudiar música i a reprendre, de forma tranquil·la, la seva carrera musical. Però Portugal va proposar a la seva germana compondre la cançó participant d'Eurovisió d'aquest any i ella va voler que fos el seu germà l'intèrpret. Una tria que s'ha demostrat exitosa.

Quan va agrair el premi, Sobral va recordar que "la música no són focs artificials, la música són sentiments". Justament, si per alguna cosa va destacar la gala d'Eurovisió que es va fer dissabte a Kíev va ser per l'excés de llums i focs d'artifici sobre l'escenari.

Espanya, "five points"

El contrapunt a la victòria de Portugal el va posar ahir Espanya. El representant espanyol, Manel Navarro, només va aconseguir 5 punts amb la seva cançó "Do It For Your Lover" i va quedar en últim lloc a la classificació. 

De fet, fins a l'últim moment, Espanya es va mantenir amb 0 punts, però el vot a distància del públic li va concedir els 5 punts.

No és la primera vegada que Espanya es col·loca en primer lloc per la cua: Remedios Amaya va quedar en últim lloc el 1983 amb "¿Quién maneja mi barca?" i Lydia va repetir el resultat el 1999 amb "No quiero escuchar". 

En l'apartat vocal, el més destacat de la nit va ser el gall que se li va escapar a Manel Navarro en l'actuació. Un petit problema vocal que va fer les delícies dels seguidors d'Eurovisió a Twitter, que no van trigar a carregar contra Navarro i el seu gall: 

 
ARXIVAT A:
Festival d'Eurovisió
Anar al contingut