Lisboa

Portugal aplicarà un impost del 50% a la paga de Nadal

El primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho, ha anunciat l'aplicació aquest any d'un impost especial per equilibrar les finances que suposarà un descompte del 50% en la paga extra de Nadal de tots els treballadors del país. El nou cap de l'executiu conservador de Portugal ha anunciat aquest impost extraordinari en l'obertura del debat parlamentari del seu programa de govern, que inclou altres mesures d'estalvi per superar la greu crisi financera que pateix el país i complir els compromisos del seu rescat financer internacional.

Actualitzat
Passos Coelho ha dit que adoptarà les mesures necessàries "d'anticipació i prevenció" per canviar el cicle de l'economia i recuperar la confiança en les finances portugueses.

En aquest marc s'inscriu la "contribució especial de l'ajust pressupostari" que s'aplicarà aquest any en les retencions impositives de la paga de Nadal de manera "universal" i que serà equivalent al seu 50%.

El primer ministre, que va assumir el poder la setmana passada després de guanyar les eleccions del 5 de juny al Partit Socialista, que feia sis anys que era al govern, ha assenyalat que els detalls tècnics d'aquest impost encara no estan preparats, però que s'aplicarà per sobre del salari mínim, que està fixat en 485 euros mensuals.
Anar al contingut