Portes obertes de cases: l'estratègia de Santa Coloma de Queralt per repoblar-se

Una vintena de persones interessades a viure a Santa Coloma de Queralt han participat en la primera jornada de portes obertes de cases i pisos disponibles

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, ha posat fil a l'agulla per impulsar el repoblament del municipi. A partir de la pandèmia es va detectar més interès per part de gent de fora per anar a viure al poble.

Una de les iniciatives per facilitar-ho és una jornada de portes obertes perquè les persones que venen o lloguen pisos i cases puguin mostrar els habitatges als interessats.

Una vintena de persones que podrien anar a viure a Santa Coloma de Queralt han participat en la jornada que organitza l'Ajuntament.

Hi ha cases i pisos de tota mena, alguns de nous i d'altres per rehabilitar. La majoria de les persones que han anat a les portes obertes són de grans ciutats.

Amb la pandèmia, des del consistori van veure que creixia l'interès per anar a viure a la població. Van pensar a animar les persones amb habitatges buits a posar-les al mercat i a oferir les ajudes disponibles a les persones interessades a viure al poble. L'objectiu, recuperar població, segons explica la regidora de Patrimoni, Montserrat Oranias.

La iniciativa per buscar veïns va començar el 2019. Llavors hi havia 500 habitatges buits i en aquests tres anys s'han venut o llogat 150 habitatges.

ARXIVAT A:
HabitatgeDespoblament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut