Sanitaris fent el cribatge voluntari de proves PCR porta a porta a Ripollet (Efe/Enric Fontcuberta)
Sanitaris fent el cribratge amb proves PCR porta a porta a Ripollet (Efe / Enric Fontcuberta)

"Porta a porta" voluntari a Ripollet per a la campanya de cribratge de Covid

També es faran proves en una carpa mòbil on podran anar tots els veïns que ho vulguin de forma voluntària

Actualitzat

La nova estratègia del govern per combatre el coronavirus és fer tests massius en punts determinats. Ja se n'han començat a fer, o es faran, en tres localitats del Vallès Occidental: Ripollet, Terrassa i Sabadell.

Aquí el risc de contagi és molt alt, molt per sobre del valor de 100, que ja es considera alt.

A Ripollet s'han fet proves de manera voluntària porta a porta. A partir d'aquest dijous se'n faran, també, en una carpa per la qual s'espera que puguin passar tots els veïns que vulguin fer-se la prova, sobretot, si tenen entre 15 i 45 anys, que són les franges d'edat en què s'acumula una activitat social més gran.

És una crida per als veïns dels barris de Can Tiana i de Pont Vell però també pels veïns de Cerdanyola que viuen a tocar d'aquestes dues zones i els que no hi viuen però hi van, per exemple, a treballar.

En aquests dos barris hi viuen unes 5.000 persones aproximadament i s'hi faran uns 2.000 testos massius, una mesura que ha estat ben acollida entre els veïns.

La carpa s'ha instal·lat al parc de Maria Regordosa i s'obre de quarts de nou del matí fins a les nou del vespre. S'hi pot anar sense cita prèvia.

L'objectiu és fer una recollida de mostres durant tres dies a persones asimptomàtiques amb la idea de trobar portadors del virus i poder tallar la cadena de transmissió.


Proves en cinc blocs amb casos de Covid

Les proves porta a porta d'aquest dimecres s'han fet en cinc blocs de pisos d'un mateix carrer on s'han detectat casos de Covid.

A Can Tiana, la densitat de població és força alta, com a tot al municipi, i el contacte social és estret. Perquè la informació arribi a tothom és clau la feina dels agents cívics.

Amb aquesta doble estratègia, informació i testos massius, Salut vol frenar la incidència i la transmissió del virus al municipi i al conjunt de la comarca, com explica Núria Serra, directora executiva del Sector Sanitari Vallès Occidental Est del Servei Català de la Salut.

"No estem molt malament de números, però anem a buscar proactivitat per evitar confinament total."

En els casos positius, s'activarà el protocol: aïllament durant dues setmanes, rastreig i seguiment dels contactes.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut