Popeye, el mariner que menja espinacs, arriba amb força als 90 anys
Popeye celebra els seu 90 aniversari

Popeye arriba amb força als 90 anys

El mariner que menja espinacs va aparèixer per primer cop el 17 de gener de 1929 en una sèrie de tires còmiques

RedaccióActualitzat

Popeye el mariner celebra el seu 90 aniversari. Va aparèixer per primer cop el 17 de gener de 1929 en la sèrie de tires còmiques que portava per títol "Thimble Theatre" i que es publicava a l'"Evening Journal" de Nova York.

 

 

Llavors només era un personatge secundari, creat pel dibuixant Elzie Segar, perquè les històries estaven centrades en la família d'Olívia, una noieta prima i cridanera que després es convertiria en la seva nòvia.

 

L'aparició de Popeye va tenir tant èxit que aviat es va transformar en el protagonista. I en només quatre anys en va sortir la primera pel·lícula. Va ser llavors quan Popeye va començar a menjar espinacs cada cop que estava en perill i necessitava tornar-se fort.

 

 

Així podia derrotar el seu gran enemic, el forçut Brutus, quan li volia prendre la nòvia o fer-li alguna altra mala passada.

 

 

Gràcies a Popeye, es calcula que el consum d'una verdura amb tan poc atractiu per a les criatures com són els espinacs va créixer un 30% durant els anys trenta als Estats Units.

YouTube ha volgut celebrar l'aniversari del mariner amb "Popeye's Island Adventures", una sèrie de 25 episodis amb un Popeye més jove i sense la seva famosa pipa.
 

 

Tintín també arriba als 90

Uns dies abans, el 10 de gener de 1929, va aparèixer per primera vegada Tintín, un jove reporter amb tupè, acompanyat pel seu inseparable gos Milú.

 

Es va publicar a "Le Petit Vingtième", el suplement infantil del diari catòlic belga "Le Vingtième Siècle".

 

Notícia relacionada: Tintín arriba als 90 anys en plena forma

 

 

 

ARXIVAT A:
Televisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut