Pla general de desenes de calderes on s'elabora el Ranxo de Ponts i on es veu al fons, els gegants de la localitat de la Noguera. Imatge del 5 …
Pla general de desenes de calderes on s'elabora el Ranxo de Ponts i on es veu al fons, els gegants de la localitat de la Noguera. Imatge del 5 de març de 2018 (Horitzontal).

Ponts prepara als seus veïns i veïnes per la quaresma amb l'elaboració d'unes 12.000 racions del seu tradicional ranxo

Actualitzat

ACN Ponts.-La localitat de Ponts (Noguera) celebra aquest dimarts la seva festa popular més emblemàtica, amb la qual es tanca el gruix dels actes de Carnaval. Seguint la tradició, des de les sis del matí s'ha començat a escalfar aigua en una seixantena de calderes per elaborar entre 10.000 i 12.000 racions de ranxo a partir de més d'un miler de quilos d'aliments. La funció d'aquest àpat típic d'hivern, que compta amb pollastre, botifarra negra, cansalada i patata entre els seus diversos ingredients, ha estat, històricament, la de preparar als veïns i veïnes de la població per la quaresma. En els darrers anys, a l'escudella se li incorpora també carabassa i es continua elaborant per a tothom qui ho vulgui, sempre i quan porti una olla o un altre recipient per endur-se-la.

Anar al contingut