Ponsatí respon a Illa: "La política catalana té personatges de poca qualitat"

Per l'exconsellera, unes noves eleccions no serien un fracàs de les forces independentistes, sinó fruit del xantatge de l'Estat

Actualitzat

Clara Ponsatí, l'exconselera d'Ensenyament fins ara exiliada a Bèlgica, ha respost a la reacció del diputat socialista Salvador Illa, en conèixer la decisió de tornar a Escòcia en el seu lloc de professora de la Universitat de Saint Andrews. Posatí ha dit a Catalunya Ràdio que "la política catalana té personatges de poca qualitat" després que Illa digués que "Catalunya no la trobarà a faltar"

 

Mònica Terribas ha entrevistat Clara Ponsatí a "El matí" de Catalunya Ràdio on ha explicat que deprés de reincorporar-se a la universitat al Regne Unit, des d'on també continuarà internacionalitzant el cas català, no tem una extradició si Espanya la sol·licités, ja que "la justícia britànica no atorga extradicions per raons polítiques."

 

 

Ponsatí ha explicat la seva decisió en assumir que no pot ser "consellera d'un govern autonòmic a Barcelona fins que no acabi la represssió". Per aquest motiu ha decidit reinciporar-se a la Universitat de Saint Andrews on tenia un permís "per tenir una vida professional i gunyar-me la vida."

Clara Ponsatí, hores d'ara ha dit, que no sap si formarà part del Consell de la República perquè "encara no està tamcat i no té cap proposta concreta".

 

 

Concentració de l'ANC a Londres

Ponsatí va participar diumenge a la concentració a Picadilly Circus a Londres, que es va fer en suport a la que va convocar l'ANC a Barcelona .

 

 

L'exconsellera discrepa de les declaracions del líder de l'ANC Agustí Alcoberro, que consideraria un fracàs fer noves eleccions. Ponsatí no descarat unes noves eleccions però també en fa responsable del bloqueig el xantatge que aplica l'Estat espanyol.

"Jo no seria tant tremendista. Hi pot haver dificultats en el que puguin acordar les forces independentistes però el Parlament de Catalunya està sota xantatge. Les decisions que pren el Parlament estàn bloquejades per entitats externes i per tant si no s'arriba a la situació que no es pot formar govern per aquests motius, seria bastant absurd que ens donessim nosaltres mateixos la responsabilitat del que no és al nostra responsabilitat."

 

Clara Ponsatí també considera que forma part del xantage de l'Estat a Catalunya, atacs com les de voler incloure una casella per demanar l'ensenyament en castellà en les preincripcions o de renovar els convenis amb les escoles que discriminen per sexe. L'exconsellera d'ensenyament ha dit que no s'ha de caure en provocacions.

"El model educactiu a Catalunya no depen d'una casella. Hem de tenir més confiança en nosaltres mateixos i no posar-nos nerviosos quan ens provoquen."

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut