Ponsatí diu que la declaració d'independència "va ser un brindis al sol"

Actualitzat

L'exconsellera d'Educació Clara Ponsatí ha qualificat de brindis al sol la declaració d'independència de Catalunya, perquè se sabia prèviament que no seria efectiva. Ho ha dit en l'entrevista que li ha fet a Escòcia "El suplement" de Catalunya Ràdio.

"Dir que que va ser una declaració d'independència potser és una mica exagerat [...] El Parlament la va proclamar, però, atès el que havia de passar després, que tots els que n'haurien d'haver fet una alguna cosa no en van fer res, va ser una mica un brindis al sol."


Ponsatí es mostra molt crítica amb els moviments que ha fet l'independentisme després de les eleccions del 21D.

"La idea que els parlamentaris catalans s'asseguin a parlar de partides pressupostàries quan la situació dels presos és la que és i no hi ha hagut absolutament cap moviment... ho trobo pornogràfic, insòlit."

Ha tret importància al fet que ara s'hagin perdut vots independentistes i no s'arribi a la majoria al Parlament. De fet, creu que aquesta majoria no s'ha perdut ara, sinó al gener, quan no es va investir president Carles Puigdemont.

"Tampoc és gaire important quina majoria tenim o no tenim si ens hem de doblegar amb qualsevol ordre que arribi del Suprem. Si la majoria és per obeir, no és clar que serveixi de gran cosa."

 

I ha admès que un suport del 47% s'ha demostrat insuficient per proclamar la independència.

"El 47% són els vots que té l'independentisme al Parlament de Catalunya ara. Amb això és evident que no hem fet cap república i no en farem cap. Això són els fets."

Ponsatí també considera que quan no es va investir president Carles Puigdemont ja es va demostrar que no hi havia una majoria amb el mateix objectiu.

L'exconsellera d'Educació manté que l'independentisme s'ha de preparar per a un nou escenari electoral.

ARXIVAT A:
Procés catalàClara PonsatíGovern empresonatIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut